Title of a News Article

Çiftçi: "Meclis üyelerimizi tarih altın harflerle yazacak"

Çiftçi: "Meclis üyelerimizi tarih altın harflerle yazacak"
banner206
 Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "BŞB  Belediye Meclis üyelerinin adlarını tarih altın harflerle yazacak "dedi.
Sın günlerde yaşanan Aşık-Öğütçü (Kaşmer ) dağı imarı ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak önemli açıklamalarda bulundu. 
Şanlıurfa kamuoyunun gündemini işgal eden ve dönemin Büyükşehir Belediye başkanı Celalettin Güvenç tarafından seçim vaadleri arasında yer alan ancak bazı sebeplerle sonuçlanması uzayan Aşık imar düzenlemesi geçtimiz günlerde BŞB Meclisi tarafından oylanarak karara bağlanmıştı. Çeşitli kesimler tarafından eleştiri konusu olan imar düzenlemesi ile ilgili Şanlıurfa BŞB Nihat Çiftçi'nin yarın bir toplantı ile kamuoyuna detaylı bilgi paylaşımı yapacağı öğrenildi. 

Öte yandan Şanlıurfa BŞB Çiftçi Bu sabah twitter hesabından yeni mesajlar paylaştı. İşte O paylaşımlar .

ŞEHİRCİLİKTE KALKINMA MODELİ̇ 
1- Büyükşehir Belediyemiz Aşık-ÖĞÜTÇÜ kentsel gelişim planıyla; şehrimizde kalkınma modelini, Aşık-Öğütçü uydu Kent modeliyle gecekondu mahallerinin dönüşümü üzerine kurmuştur.

2- Aşık- ÖĞÜTÇÜ planıyla yıllardır kentsel dönüşüm bekleyen; Yeşildirek, Şehitlik, Hızmalı, Karakoyun, Süleymaniye, Yakubiye, Kalkan, Osmanlı, Akşemsettin, mance ve sinekli mahallerin dönüşümü gerçekleşecektir.

3- Şehrimizin dörtte üçü gece kondudur. İlk kez Aşık- ÖĞÜTÇÜ kentsel gelişim planıyla dönüşüm gerçekleşecektir. Bu mahallerde yaşayan halkımızın yüzü gülecektir. Halkımız yıllardır gecekondunun belediye tarafından kamulaştırılmasını beklemektedir.

4- Meclis'imizin kentsel dönüşüm için planladığı Aşık- ÖĞÜTÇÜ planı bir kısım arsa baronları tarafından algı operasyonuna maruz kaldı. Asıl amacı kentsel dönüşüm olan proje amacından saptırıldı.

5- Belediye fakir fukaranın gecekondu sorununu çözmek zorundadır. Bu gün bu dönüşüm projesine karşı çıkanları tarih affetmeyecektir. Kenar mahallede gecekondunun dönüşmesini önünü açan Büyükşehir Meclis Üyelerini adını altın harflerle yazacaktır.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2018, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142