Title of a News Article

Dev proje için düğmeye basıldı

Dev proje için düğmeye basıldı
banner206

Nissibi Köprüsüne dev proje için düğmeye basıldı.  Başkan Yılmaz: "Söz verdiğimiz projeleri bir bir hayata geçiriyoruz"

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, göreve geldikleri gün halka sözünü verdikleri projeleri bir bir hayata geçirdiklerini söyledi.

Belediye Fen İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, geçen sene açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin incisi olarak tanımlanan Nissibi Köprüsünün yanı başında 50 bin m2’lik alana yapılan dev sosyal tesiste çalışmalara başladı.

Dev projelerle ilçenin gelişim, değişim ve dönüşüm içerisinde Türkiye’nin en büyük asma köprüleri arasında yer alan Nissibi Köprüsü yanına 50 bin m2’lik alana yapılan sosyal tesiste piknik alanları, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, oturma ve dinlenme alanları, seyir terasları ve yeşil alanlar yer alıyor. Projede ayrıca ziyaretçilerin araçlarını park etmesi için iki ayrı otopark ile kapalı ve açık kafeteryaların yanı sıra mescitler bulunuyor.

Köprünün ulaşımda büyük kolaylık sağladığını belirten Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Ulaşım medeniyettir, köprü bu anlamda ulaşımı kolaylaştırdı, insanların bir an önce birbirlerine kavuşmalarını sağladı. Kaldı ki insanlar eskiden saatlerce feribotu bekliyordu karşıya geçmek için. Şuan öyle bir sıkıntı yok, hemen bir kaç dakika içinde karşı tarafa geçebiliyorsunuz" dedi.

"Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin İncisi" olarak adlandırılan köprünün hemen yanı başına 50 bin metrekarelik alanda dev bir mesire alanı kompleksi yaptıklarını belirterek tesisinde bölgenin tanıtımına katkı sunacağını söyledi. Yılmaz açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Nissibi köprüsünün hemen yanı başında 50 bin m2lik içinde mesire alanlarının olduğu, sosyal tesislerin bulunduğu, yüzme havuzlarının olduğu bir kompleks olarak adlandırabileceğimiz bir tesisin ihalesini gerçekleştirdik, şuan yapım aşamasında. Allah nasip ederse hedefimiz Ağustos ayı içerisinde bitirip halkımızın hizmetine sunmaktır."

Projeyi çok önemsediklerini dile getiren Başkan Yılmaz, "Bu vesileyle hükumetimize şükranlarımı sunuyoruz. Keza bu köprünün buraya kazandırılmasında büyük bir emeği olan Sayın Cumhurbaşkanımıza yürekten teşekkür ediyorum Siverek halkı adına. Gerçekten büyük bir sorundu, insanların birbirlerine ulaşmalarına vesile oldu. İnşallah ileri ki dönemlerde, bölgemiz, hem turizm açısından hem ticari faaliyetlerin daha da gelişmesi açısından köprünün önemini daha iyi anlayacaktır" diye konuştu.


Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2017, 09:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
mahmut
mahmut - 6 yıl Önce

başarılı ve çalışkan belediye başkanımız Allah yar ve yardımcınız olsun

SIRADAKİ HABER

banner195