Title of a News Article

Doğayı gezmeye devam ediyorlar...

Doğayı gezmeye devam ediyorlar...
banner206

Urfadosk Spor Kulübünün 10. Kuruluş Yılı etkinliklerinden biri de 11 Nisan Şanlıurfa’nın  Mahalli Kurtuluş Günü kapsamında gerçekleştirildi. Dokuz kişilik bir grupla 14 Nisan 2019 Pazar günü şehir merkezinden Bozova ilçesine hareket  edilerek Atatürk Barajı ziyaret edildi.Baraj  seyir alanından barajın muhteşem manzarası seyredildi. 
Barajdan ayrılan grup İnbaşı mağaralarının bulunduğu alanın üst kısmında dağınık ve az sayıda yerleşime sahip Karşıkaya mahallesine yeşil örtünün hakim olduğu yollardan geçerek ulaştı. 


Etkinlik hakkında bilgi veren kulüp sorumlusu Candan ÖZEN şu açıklamalarda bulundu; “Mahallede araç bırakılarak Fırat nehrine doğru yamaçlardan kayalık araziye iniş gerçekleştirildi.Mağaraların bulunduğu alan eski yerleşimlerin izlerini taşıyan insan eliyle yapılmış mağaralar-üst üste yapılmış ve taşların oyularak kanal şeklinde geçiş sağlanılan mağaralar gezildi. Bazıları çok yükseğe oyulmuş ve çökerek tahrip olduğundan ulaşılması olanaksızdı.Kayalara oyulmuş kanallardan gelip Fırat nehrine akarak karışan tatlı su kaynakları görenleri şaşırttı.Kayaların nehir yatağına yakın kısmında suya ulaşım için kayaların içine oyulmuş kanallar,yollar,suyun toplandığı havuzlar ve setler mimari yetenek harikası olarak bugüne ulaşması açısından çok değerliydi. Suyun soğukluğu ve akış hızı gerçekten şaşırtıcı.Mola arasında yenen yemekten sonra bu sudan yapılan Türk kahvesini sakin ortamda sadece hayvan seslerinin duyulduğu yeşillikler ve çiçeklerin hakim olduğu manzarada Fırat nehrine doğru içmek etkinliğin en zevkli anlarından biriydi.Buradaki yürüyüşten sonra araçla Adıyaman tarafına doğru yapılmış köprüye gelmeden mahallenin taziye evinin yakınında bulunan yoldan Kaptaş mesire alanına gidildi.Mesire alanı uzun yeşil otların kapladığı ve kaybolmaya yüz tutmuş dar patika yolun izlenmesiyle gizli kalmış bir vadi içinde sizleri şaşırtarak karşılıyor.Kaptaş'ı bilenler piknik yapmak için hafta sonunda fırsatı kaçırmamışlar.Geldiğimizde geri dönmeye hazırlanan insanlar bize geniş bir alan bıraktılar.

Dereden genişçe akan sudan karşıya geçmek bayağı riskliydi.Bir kaç arkadaşımız ağacın üzerinden geçmeyi seçti.Diğer arkadaşlar kayalık arazi üzerinden yamacı aşıp tekrar vadilik alana inip derenin daraldığı yerden geçerek diğer gruba katıldı.Burada yapılan yürüyüşten sonra Kaptaş'tan ayrıldık.Şehir merkezinde etkinliğimiz sona erdi.Kulübümüz olarak 11 Nisan Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun  99. yıldönümünü kutluyoruz.Etkinliğimize katılanlara teşekkür ederiz,”dedi. 
Etkinliğe katılanlar; gördükleri manzaralar karşısında hayran olduklarını ,Harran Kaymakamlığı ve belediyesinden bu doğa harikası yerlerin tanıtımına özen gösterilmesini,İnbaşı mağaraları ve Kaptaş mesire alanına giden yolların levhalandırılmasını ve bu tür ören yerlerinin temiz tutularak ziyarete açılması ve bölge insanlarının bilinçlendirilmesi konusunda isteklerini belirttiler.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2019, 16:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195