Title of a News Article

DSİ Suruç ovasını bitirdi...

.

DSİ Suruç ovasını bitirdi...
banner206
Suruçluların yıllarca suya olan özlemleri kursaklarında kaldı. AK parti hükümeti özelde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  Suruç ovasına suyu getirmek için verdiği emekler DSi yetkileri ve çiftçilerin yeteri kadar bilinçlendirilmeden ovaya suyun bırakılması suruç ovasını bitirme noktasına getirdi.  

(Suruç ovasında yaşanan sulama rezaleti günlerce medyada yer almasına rağmen DSİ müdahalede geç kalmakla suçlandı)

ERDOĞAN AÇILIŞI YAPMIŞTI...
Şanlıurfa DSİ 15.Bölge müdürlüğü yetkililerinin sorumsuzluğu yanında çiftçilerinde suyu fazla kullanmaları sonucu suruç ovasında taban su seviyesi yer yer üst düzeye kadar çıktı. Suruç ilçesinde yollar harap oldu, verimli topraklar heba oldu. Bir türlü yeterli önlemleri alamayan DSİ yetkilerinin imdadına zaman zaman jandarma özel harekat ekipleri müdahale etmek zorunda kaldı. Suruç ovası elden gittikten sonra DSİ  suyu kesme kararı aldı. Yaklaşık 4 Milyar dolara mal olan Suruç tünelleri ve sulama kanallarının tamamlanmasından sonra 2014 yılında Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Veysel Eroğlu ve Faruk Çelik'in katılımıyla açılışı yapılmıştı. 


DSİ tarafında  suruç ovasına suyun verilmeyeceği bildirildi. İşte O bildiri 
Suruç Pompaj Sulamasına ait pompalar 2 Ekim 2017 tarih saat 06.59’dan itibaren durdurularak Suruç Ovasına aşağıdaki şartlar sağlanmadan su verilmeyecektir.
1. Sulamadan istifade eden çiftçilerimizin enerji ve işletme için harcanan ve kendilerine bildirilen 2015 ve 2016 yılı borçlarını 1 ay içerisinde, 2017 yılı borcunu da yıl sonuna kadar ödemeleri gerekmektedir. 
2. Vahşi yöntemle yapılan sulamayla Ova fazla suyla dolduğu için çiftçimiz, kendisine emanet edilen su alma ağzından sonra tarlasında yağmurlama ve damla sulama sistemini yapmazsa, artık hiçbir şekilde su alamayacaktır.
3. Önümüzdeki yıl su alma ağızlarına ön yüklemeli sayaçlar takılacaktır. Bu sayaçların çalışması ve Çiftçimizin tarlasına su alabilmesi için, İşletme görevlisinden kart alıp Ziraat Bankası aracılığıyla kartına m3 cinsinden su yüklemesi gerekmektedir. Bu konuya hassasiyetle riayet edilmelidir.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2017, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195