Title of a News Article

Dünyanın en pahalı 14 kiralık adası...

Dünyanın en pahalı 14 kiralık adası...
banner206

Yaza dair özlemlerin zirve yaptığı bu günlerde hayallerin ortak yönü deniz, kum ve güneş olarak sıralanabilir.Peki ya bu hayali size özel bir adada geçirmek? İşte dünya genelinde tatil için kiralanmayı bekleyen dünyanın en pahalı 14 adası.

Maldivler'deki bir diğer yer olan Voavah, lüksün her türlüsüne ev sahipliği yapan bir yer. Özel yat ve havuzun bulunduğu ada aynı anda 22 kişiyi ağırlayabiliyor. Tüm bu özelliklerin maliyetiyse gecelik 47.000 dolar.

Pasifik Okyanus'taki Fiji'ye bağlı adalardan biri olan Wadigi, özel bir mülkiyet.  Aynı anda altı kişinin kalabildği adanın geceleği 7.000 dolara kadar çıkabiliyor. Adada, müşterilere özel hizmetçiler de bulunmakta.



Yine Avustralya'dayız. Lizard, bu kıta ülkesinin özel adalarından bir diğeri. Ancak diğerlerinde olduğu kadar yalnız kalamayabilirsiniz. 40 süit odanın bulunduğu adada gecelik fiyat 6.000 dolar.

Adalar ülkesi Fiji'den listeye giren bir diğer yer ise Dolphin. En fazla sekiz kişiyi ağırlayabilen adanın gecelik fiyatı 6.000 dolar.

Avustralya'nın güneyindeki Tazmanya adası yakınında bulunan Sattelite adası, su sporları yapıp, zengin deniz ürünleri tadabileceğiniz bir yer. Tabii gecelik olarak 4.000 doları gözden çıkarıyorsanız..

Adalar topluluğu olan Maldivler'den listemize giren bir diğer yer de Kuda Hithi. Aynı anda 10 misafiri ağırlayabilen bu adada bir gecelik maliyet 45.000 dolar.

Listeye Akdeniz'den giren tek ada olan Tagomago, İbiza yakınlarında bulunuyor. Dünyaca ünlü partilere ve İbiza Havaalanı'na 10 dakikalık bir deniz yolculuğu uzaklığındaki ada, haftalığı 109.000 dolara kiralanıyor.

Rotamızı bu sefer Afrika'ya çeviriyoruz. Hint Okyanusu kıyısındaki Thanda adası, her şeyin özel olarak konumlandırıldığı bir yer. Kişiye özel olan bu adada konaklamanın gecelik maliyeti 10.000 dolar...

Pasifik Okyanusu'nda bulunan Polinezya takımadalarında yer alan The Brando'nun 200.000 dolara satın alındığı ve şu anda çok özel davetliler için geceliği 18.000 dolara kiralandığı iddia ediliyor.

Hint Okyanusu'nda onlarca adadan oluşan Seyşeller'deki Cousine adası, özel bir mülkiyet. 62 hektarlık bu ada en yakın anakaraya bin kilometre uzaklıkta. 12 kişinin ağırlanabildiği adanın gecelik fiyatı 26.000 dolar.

Uzak Doğu'nun ada ülkesi Filipinler'de bulunan Ariara'da konaklamanın gecelik maliyeti 30.000 dolar. Fiyatın bu denli yüksek olmasının nedeni adadaki özel hamam, plaj ve doğal ortam.

Rotamızı Karayiplere çeviriyoruz. ABD'nin güneyindeki Bahamalar'da bulunan Musha Cay, 150 hektarlık bir alanı kaplıyor. Özel sinemanın, lüks odaların bulunduğu Musha'da tenis kortu da bulunuyor. Böyle bir adada bir gece geçirecek 24 kişiden biri olmak için 39.000 doları gözden çıkarmalısınız.

Necker, Virgin Adaları

Virgin Adaları'nda bulunan Necker, özel mülkiyet. Ünlü iş insanı Sir Richard Branson'a komşu olmak isteyenlerin gecelik olarak 48.000 doları gözden çıkarmaları gerekiyor. Kumsalı ve deniziyle ünlü olan adada lüks adına her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş durumda.

Maldivler'den listeye giren üçüncü ada Velaa. Velaa'da konaklamanın altı gecelik maliyeti yaklaşık 2 milyon dolar. Adayı bu denli özel kılan sahip olduğu golf sahaları, hayranlık uyandıran kıyıları ve lüksün doruklarındaki odaları. 45 süitin bulunduğu odada aynı anda en fazla 80 kişi kalabiliyor.

Hazırlayan: İhsan Dindar-Milliyet.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195