Title of a News Article

GAP'tan Urfa'nın tek merkezine destek...

Şanlıurfa'nın Siverek ilçe sınırları içerisinde yer alan ve bölgenin tek kayak merkezi olan Karacadağ için önemli bir karar alındı. 

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın desteği ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından uygulanacak olan “Karacadağ Kayak Merkezi İyileştirme ve Çevre Düzenlemesi Projesi” ne ilişkin, GAP İdaresi Başkanlığı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde yapılan imza törenine BŞB Zeynel Abidin Beyazgül ve GAP Kalkınmda İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil protokolü imzaladılar. 

imzalanan protokol sonrası Urfastar.com'a bir açıklama yapan GAP Kalkınma idaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil,Şanlıurfa'nın tarih ve kültürel tüm değerlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini vurguladı. 

Söz konusu proje ile; Güneydoğu Anadolu bölgesinin tek kayak merkezi olan Karacağ Kayak Merkezinin iyileştirilmesi yapılacak ve proje kapsamında çevre düzenlemesi projeleriyle bölgenin alternatif turizm çeşitliliği sağlanarak bölge iç turizminin canlanmasını, ziyaret edecek yerli ve yabancı turistlere yeterli hizmeti vermesi amaçlandığını belirten GAP İdaresi Başkanı Karahocagil, Karacadağ kayak merkezinin daha aktif hale getirileceğini ifade ederek şunları söyledi. 'GAP Bölgesi Turizm Fiziki Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi kapsamında desteklenecek olan “Karacadağ Kayak Merkezi İyileştirme ve Çevre Düzenlemesi Projesi” ile öncelikle bölgenin kış turizmi ayrıca kar almayan dönemlerde ise yayla turizmi yapılması amacıyla Karacadağ Kayak Merkezinin yollarının ve otoparklarının yapılması, sosyal tesis, kayak pistinin düzenlenmesi ağaçlandırma 1. Etabının yapılması planlanmaktadır.inşallah güzel bir eser ortaya çıkacaktır'dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise, Gap İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ve ekibine Karacadağ Kayak Merkezi için verecekleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2019, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195