Title of a News Article

Göz yaşları sel oldu...

Göz yaşları sel oldu...
banner206
Şanlıurfa'da binlerce aile ev sahibi olmak üçin hayal kuruyor. TOKİ tarafından Akabede yaptırılan 72 Konut için Urfalı Bin 148 kişi müracaat etti. 
TOKİ Şanlıurfa Merkez Akabe kura çekilişinde ev hayali ile salona gelen aileler göz yaşlarıyla ayrıldılar. kura çekimine yaklaşık 500 kişi geldi, gelenler arasında sadece iki kişiye çıkması ise dikkat çekti. Kura çekimine gelmeyen 70 kişi ev sahibi oldu. 
 
Akabe Mahallesi'nde bulunan (TOKİ) tarafından yaptırılan alt gelirli aileler için 72 konut için Bin 148 kişi başvurdu. Şair Nabi Kültür Merkezi'nde noter huzurunda düzenlenen kura çekimiyle dairelerin sahipleri belirlendi. Kurada ev çıkan vatandaşlar, büyük mutluluk yaşadı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığında yetkililerden Hüseyin Ayhan yaptığı konuşmada, " Şanlıurfa merkez Akabe projesi kapsamında 319 adet konut var 247 tane emekli vatandaşlarımıza verdik, kalan 72 tane konutumuza bin 265 kişi alt gelir başvurdu biz bu vatandaşlarımızdan 117 tanesi üzerlerinde konut olduğundan, TOKİ'den konut aldığından, eşinin üzerinden ev olduğundan, dolayı 117 vatandaşımızın başvurularını şartları uymadığından dolayı ret ettik. Şuanda 72 konut bin 148 kişi başvurmuş durumda bugünde kura işlemlerini tamamlanmış bulunmaktayız evi çıkan bütün vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını dileriz 'dedi. TOKİ'den başvuran ve ismi çıkmayanlar ise duygusal anlar yaşandı. 

BELEDİYELERE SESLENDİLER.

TOKİ Kuralarında ismi çıkmayan ve ev sahibi olma hayalleri suya düşen aileler Belediye Başkanlarına seslendiler. TOKİ Modelinin Belediyeler tarafından uygulamaya konulmasının mümkün olacağını iddia eden seyar satıcı Şeyhmus Karacan' Antep'te tam 50 bin aileye yetecek kadar konut yapıldı, ve devam ediliyor, Bizim Belediye Başkanlarının tamamı seçim öncesi vaadlerde bulundular, ucuz konut yapacaklarını söylediler, Onlar kendilerine oturacak bir Belediye binası yapmadıkları gibi bizlerede konut yapmayı düşünmediler, beş yıldır Belediyelerin icraatlerini takip ediyorum. Vallahi Tirit, ziyafet, davet , tanıtım, kitap , lale, çicek vb. fuzuli işlere harcanan paralarla en az Bin adet 2+1 konut inşaatı yapılırdı. Bizim gibi fakirlerden 20 bin peşinatla aylık 500 Tl ile ev sahibi olmak mümkün, ancak bunu icraata geçirek bir Başkan göremedik'dediler. 

HAZİNE ARAZİLERİ BOŞ

Akabede TOKİ idaresi tarafından yaptırılan konutların hemen arkasında binlerce dönüm hazine arazisinin bulunduğuna dikkat çeken, İsrafil Çiftçi ise' Ben esnafım, ailemin geçimini sağlayamıyorum, üç çocuğum var, kiracıyım, 75 M2 TOKİ için günlerdir dua edip durduk. buraya geldik ama çocuklarım ağlayarak geri döndüler, ben Onlara iyi bir Baba olmak istiyorum, imkanlarım kısıtlı, uzun vadeli ev sahibi olmak çok zor, kredi faizleri çok yüksek TOKİ hayalimiz vardı olmadı. benim çağrım Büyükşehir ve ilçe Belediyelerine, O kadar israfın yapıldığına şahidiz, hazine arazilerine lüks olmayan konut yapmak zor olmazsa gerek, bizlerden peşinat alsınlar, daha sonra her ay TOKİ gibi aidat ödeyelim, Belediye borçumuz bitince tapumuzu versinler, daha önce Karaköprü ve Maşukta belediyeler yaptılar, daha küçük ölçekte ev yapmak zor değil, kim bu hizmeti yaparsa en büyük sevabı hak eder, sosyal ve kültürel faaliyetler ile kırsal alanda ki hizmetler biraz durdurulsa yüzlerce konut yapmak zor değil' şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2018, 18:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142