Title of a News Article

Halfeti'ye güzel haber...

Halfeti'ye güzel haber...
banner206

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Atılım Üniversitesi Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Yalçın Zaim’i makamında kabul etti.

 Türkiye'de sadece halfeti ilçesind eyetişen Karagül, artık Dünya piyasasına girmesi için kollar sıvandı. Şanlıurfa Organize sanayi bölgesinde Karagül üretimi yapılacak. 

Yalçın Zaim, Atılım Yapı Taahhüdü ve Havacılık A.Ş.’ye bağlı olarak MONE markasıyla Şanlıurfa OSB’deki seralarda üretilen güller ve Orkideler ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) destekli “Halfeti Gülü’nün (Karagül) Islahı ve Sektöre Kazandırılması Projesi”  hakkında Vali Tuna’ya bilgi verdi. Karagül olarak ta bilinen Halfeti gülünün proje çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte tüm Dünya pazarına açılmasını hedeflediklerini belirten Zaim, Vali Tuna’ya kabullerinden dolayı teşekkür etti.

 

Yapılan çalışmaları yakından takip edeceklerini belirten Vali Tuna, Şanlıurfa ekonomisine katkı sağlayacak projelerin hayata geçirilmesinin önemine değindi.

 

Ziyarette hazır bulunan İşletme Müdürü ve Ziraat Mühendisi Serhan Işıkan da, Dünya’da Halfeti Gülü’nün büyük ilgi gördüğünü belirterek, Seralarda yapılan üretimler hakkında bilgiler verdi.   

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2016, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195