Title of a News Article

Hilvan'da 500 Fidan Toprakla Buluşturuldu

Hilvan Belediyesi Bilgi Evi öğrencilerinden anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Hilvan'da 500 Fidan Toprakla Buluşturuldu
banner206

Hilvan Belediyesi ve Şanlıurfa Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile Hilvan Karacurun Orman alanına 500 çam fidanı dikildi. Hilvan Kaymakamı Eyüp Özdemir, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ve Hilvan Belediyesi Bilgi Evi öğrencilerinin katıldığı fidan dikme etkinliğinde Mavi Servi, Kara Servi ve Kızıl Çam türü olmak üzere toplam 500 çam fidanı toprakla buluşturuldu.

 

Bilgi Evi öğrencileri ile sabah saatlerinden itibaren fidan dikme etkinliğine katılan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, toprağa dikilen her bir fidanın yeni bir nesil olduğunu söyleyerek;

'Gençlik fidan gibidir. Toprağa dikilen bir fidana iyi bakılmazsa olduğu gibi yerinde kalır ve kurumaya mahkum olur. Ancak iyi bir şekilde bakılırsa zamanla serpilip koca bir ağaca hatta ormana dönüşüp insanların gölgelerinden faydalanacağı bir hale gelir. Geleceğe dair iyi ve donanımlı bir nesil yetiştirmek istiyorsak; dönemin gençlerine iyi bir eğitim imkanı sağlayarak geleceğe hazırlamak gerekir ki, onlar da kendinden sonrakilere rehber olup yollarına ışık tutabilsinler' dedi.

Bayık, başlatılan fidan dikme etkinliğinin devam edeceğini belirterek, Hilvan'ın çehresini değiştirme çabalarımız her zaman ki gibi devam etmektedir. Dikilen her bir fidan Hilvan için sağlıklı bir nefes olduğu gibi ilçemize ayrıca bir estetik güzellik de katmaktadır. Bu anlamda, çalışmalarımıza destek veren Şanlıurfa Orman İşletme Müdürlüğü'ne ve etkinliğimize İlçe Kaymakamımız Sayın Eyüp Özdemir ve geleceğimiz olan Bilgi Evi öğrencilerimize teşekkür ederim'.

 

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2017, 16:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195