Title of a News Article

Hilvan'da Korçık Deresi İyileştirme Programı

Şanlıurfa DSİ Bölge Müdürlüğü sorumluğunda bulunan Hilvan Korçık Deresi için iyileştirme programı düzenlendi.

Hilvan'da Korçık Deresi İyileştirme Programı
banner206

Şanlıurfa DSİ Bölge Müdürlüğü sorumluğunda bulunan Hilvan Korçık Deresi için iyileştirme programı düzenlendi.

 

Hilvan'da Korçık Deresi ve çevresinde incelemelerde bulunan Şanlıurfa DSİ Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe ve diğer ilgili yetililer, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık'tan aldıkları bilgiler çerçevesinde  çeşitli iyileştirme önlemlerinin alınacağını belirtti.

 

Hilvan'ın içinde Doğu ve Batı yönlerinde geçen derenin taşkın su yatağı olduğunu belirten Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık,

"Daha önce ıslah çalışmaları yapılan ancak zaman içerisinde can güvenliği ve sağlık yönünde tehlike oluşturmaya başlayan Korçık Deresi ve çevresinde gerek taşkınlıklara karşı ve gerekse de can ve mal güvenliğinin sağlanması ile insan sağlığını tehdit eden unsurların ortadan kaldırılması için Bölge DSİ Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduk. DSİ sorumluğunda bulunan Korçık Deresi'nde yapılacak iyileştirmeler kapsamında çevrede servis yollarının açılmasıyla beraber, temizlik çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için mevcut iki köprü yenilenmesi ve buna ek olarak yeni bir köprünün yapılması öngörülmektedir. Bununla beraber İstinat duvarlarının üzerine de koruma amaçlı tel çit çekilecektir. Aynı zamanda Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolu bağlantılarının bulunduğu mevcut menfezlerin tam aktif olması için kısmi genişletme çalışmaları da yapılacaktır" dedi.

 

Hilvan Belediye Başkanı ile birlikte çalışmaların yapılacağı bölgelerde incelemelerde bulunan DSİ Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe,

"Hilvan Belediyesi'nden edindiğimiz bilgiler çerçevesinde can ve mal güvenliğini ile  insan sağlığını tehdit eden unsurların ortadan kaldırılması için  DSİ sorumluluğu altındaki Korçık Deresi'nde en kısa zamanda iyileştirme çalışmalarını başlatacağız. Yapılacak olan çalışmalar ile dere yatağı özelliği taşıya Korçık Deresi ve çevresi farklı ve estetik bir görünüm kazanacaktır" dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2017, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195