Title of a News Article

Küçükgöl Hayata Dönüyor

Küçükgöl Hayata Dönüyor
banner206
Şanlıurfa’nın önemli mesire alanlarından biri olan Bozova ilçesindeki Küçükgöl eski günlerine kavuşuyor. Kurumuş halini görenlerin kahrolduğu göl, yapılan çalışmaların ardından suya kavuştu.

Kurak geçen kışlar ve yaz sıcakları nedeniyle kuruyan Bozova Küçükgöl, DSİ IV. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin iş makinalarıyla yoğun bir tempoda çalışması sonucu, kısa sürede eski haline geldi.

DSİ IV. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’e iletilen talepler sonucu Bozova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Zekeriya Göker ile yaptıkları değerlendirme sonucu gölü kurtarabileceklerini belirlediklerini ifade ederek, “Gerçekleştirdiğimiz rüsubat çalışması sonucu çöküntü ve atıkları göl zemininden temizledik. Kısa sürede alan suya kavuştu. Devam eden çalışmalarla Küçükgöl’ün bölgeye can vermesini umut ediyoruz” dedi.

Çevresindeki geniş ağaçlık alanda bulunan dinlenme ve piknik alanları, yüzme ve balık avlamaya müsait suyu ile yakın zamana kadar vatandaşların hafta sonunu geçirdiği çok özel bir mekan olan Küçükgöl’ün suya kavuşmasına sevinen vatandaşlar, hem Kaymakamlık hem de Belediye Başkanlığını yöneten Zekeriya Göker’i, bu projeyi tamamlamaya çağırdılar.

Küçükgöl’ün eskiden ne durumda olduğunu Kaymakam Göker’in Bozovalılardan sormasını ve gereğini yapmasını beklediklerini dile getiren vatandaşlar, “Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız Zekeriya Göker bu işi başarırsa Bozovalıların gönlünde taht kurur” dediler.
urfastar.com

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2017, 23:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
Müslüm ÇAKAR
Müslüm ÇAKAR - 6 yıl Önce

İlk-Orta Okul çağlarımda iken, uğrak yerlerimdendı. O zamanlar Baraj gölü yoktu. Küçük göl Urfa’lılar ile ilçe halkı için doğal bir mekândı. Piknikçiler için bulunmaz bir fırsattı. Bir taraftan balık avlayabileceğiniz, diğer yandan ise koca ağaçların gölgesinde kuş seslerini duyabileceğiniz yer olan Bozova küçük göl 4 metre derinliğindeki gölde ücretsiz kayık keyfi yapmak, balık tutmak veya yer altı pınarlarını keşfetmeye kadar doğanın tüm güzelliğini içinde barındıran bir dinlenme mekândı. Özellikle yaz aylarının gelmesi ile birlikte yoğun bir dönem yaşıyordu.
Ancak bölge turizmine katkı sunacağı düşünülen Küçük göl çevresinde açılan sulama kuyusu nedeniyle Bozova küçük göl kurudu. Kurumasıyla birlikte o güzellik kaybolurken Balıkların tümü öldü. Doğal gölün çalışmalarında emeği geçen, Valimiz Sayın, Abdullah ERİN Beye, o Bozova Kaymakamı Zekeriya GÖKER’ e ve DSİ.15. Bölge Müdürü Ahmet Ersin GÖKÇ’ Beye ve haberi yayınlayan URFASTAR.COM’ a ayrı, ayrı teşekkür ederim.

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142