Title of a News Article

Melih Gökçek ile işbirliği yapılacak

Melih Gökçek ile işbirliği yapılacak
banner206

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesince "sakin şehir" ağına dahil edilen turistik ilçe Halfeti'de belediyeye, İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılmasının ardından yoğun çalışmalar yürütülüyor.

Halfeti'nin unvanına yakışır bir hale gelmesi için altyapıdan üstyapıya, temizlikten turizme kadar her alanda başlayan çalışmalarla, ilçede hem yöre halkına hem de ziyaretçilere huzurlu bir ortam oluşturulması amaçlanıyor.

İçişleri Bakanlığınca KHK ile Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Şeref Albayrak, Aralık ayının sonlarında ilçe belediyesine görevlendirildikten hemen sonra ilk iş olarak personelle toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, personelin sorunlarını dinlediğini belirtti. 

Albayrak, şöyle devam etti:

"Yaptığımız toplantıda belediyeyle alakalı en büyük problemin 4 aydır ödenmeyen maaşların olduğunu öğrendik. Aynı zamanda esnafa da yüklü miktarda borç olduğunu tespit ettik. Belediye personelinin maaşlarının ödenmemesinin ciddi bir mağduriyete yol açtığını gördük. Sonuçta insanlar burada çalışarak sadece kendilerine değil aynı zamanda evde bekleyen çoluk çocuğuna da bakıyor. Bu sorunun giderilmesi noktasında iki hafta içinde 3 aylık maaşları toplu ödedik. Bu ciddi anlamda hem çalışanlarımıza hem de esnafımıza kolaylık sağladı. Çünkü çalışanlarımızın esnafa olan borçları var. Bir şekilde belediyenin çevreye de borçları var. Bu anlamda bu sorunu çözdük."

Halka ücretsiz ulaşım imkanı
Göreve başladıktan sonra, Halfeti'nin sorunlarıyla ilgili esnaf, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla birebir görüşmeler yaptığını aktaran Albayrak, ilçede özellikle ulaşım anlamında bir sıkıntının olduğunu tespit ettiklerini anlattı.

Albayrak, bu anlamda belediyeye ait bir minibüsü vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunduklarını, ulaşım sorununu da bu şekilde çözdüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Aldığımız bilgiye göre bu aracın daha önce il dışındaki politik faaliyetler için kullanıldığını öğrendik. Biz bunu ciddi bir mağduriyetin giderilmesi noktasında halkımızın hizmetine ücretsiz bir şekilde tahsis ettik. Çünkü bazen vatandaşlarımızın 2-3 saat araba beklediğini gördük. İnsanlarımız sürekli gittikleri turizm bölgesine otostopla ulaşma imkanı sağlıyorlar. Biz de bunun üzerine aracı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu anlamda olumlu tepkiler aldık. İnsanlarımız artık belli saatlerde ücretsiz olarak ilçede seyahat edebiliyor."

İlçede esnafı ziyaret ederek bir anket çalışması yaptıklarını ve bunun sonucunda halkın en büyük sorununun yol ve temizlik olduğunu gördüklerini aktaran Albayrak, bu sorunları çözmeye çalıştıklarını vurguladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesiyle iş birliği yapılacak
Şeref Albayrak, yavaş yavaş işleri yoluna koyduklarını aktararak, önemli projeler için Ankara Büyükşehir Belediyesiyle temasa geçtiklerini söyledi.

Şanlıurfa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle turizm kenti Halfeti'yi güzel bir noktaya getireceklerini dile getiren Belediye Başkan Vekili Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek aslen Halfetilidir. Göreve başladığımda kendilerini aradım, bakanlığımızın bu şekildeki görevlendirme yapılan belediyelerde 'kardeş belediye' uygulaması var. Ben de sayın Gökçek'e bir Halfetili olarak bi̇ze destek olmalarını talep etti̇m. O da Halfeti'ni̇n güzel bi̇r noktaya gelmesi̇ i̇çi̇n ve belediye hizmetlerinin vatandaşlarımıza etkili ve verimli bir şekilde ulaşması için gereken her şeyin yapılacağını söyledi. Geçen günlerde kendisiyle yine görüştük. Hafta içerisinde Ankara Büyükşehir Belediyesinden bir ekip gelecek. Halfeti'de her anlamda, hem belediyecilik hizmetleri anlamında hem Halfeti turizmini nasıl daha iyi bir noktaya getirebiliriz anlamında beraber bir ekip çalışması yapacağız. Bu çalışma sonucunda ilçemizin ihtiyaçlarına binaen hem Ankara Büyükşehir Belediyesi, hem Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi hem de Valiliğimizin destekleriyle inşallah ilçemizi güzel bir noktaya getireceğiz. Ayrıca Üsküdar Belediyesi ilçemize kütüphane yapılması konusunda destek olacaklarını söylediler."

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2017, 21:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142