Title of a News Article

SGK BAŞKANI URFA'DA MESAJ VERDİ...

SGK BAŞKANI URFA'DA MESAJ VERDİ...
banner206
Kayıtlı istihdamın desteklenmesi KIDEP projesi kapsamında " mevsimlik tarım işçilerin sosyal güvenlik çalıştayı için Memleketi Şanlıurfa'ya gelen SGK Kurum Başkanı M.Selim Bağlı " çocukların yeri tarlada işçi olarak değil, okulda eğitimlerini sürdürmeleridir "dedi.



 Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, çocuk işçiliğinin önüne geçebilmek için Şanlıurfa'da isot ve pamuk tarlasında çalıştırılan çocukların aileleriyle ve kırsal mahalle muhtarları ve kanaat önderleri ile görüştü. Çocukların olması gereken yerlerin okul olduğunu ailelere anlatan Bağlı, "Çocukların ne masrafı ve ihtiyacı varsa gidip vali amcadan istesin. Artık çocuk işçiliğiyle mücadelede sıfır tolerans göstererek çocuklarımız fiziki ve psikolojik olarak daha sağlıklı iyi yerlerde büyüyecekler' uyarısında bulundu.  
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun "Çocuk işçiliği meselesi bizim temel öncelikli alanlarımızdan olacak. Çocuk işçi çalıştırmayla alakalı en ufak bir tavizimiz söz konusu olmayacak. Çocukların yeri iş değil, okuldur." açıklaması üzerine SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Şanlıurfa'da Eyyübiye ilçesine bağlı Abdurahman Dede Mahallesinde isot ve pamuk tarlasında çalışan çocuk işçileri ve aileleriyle bir araya geldi. Tarlada çalışan çocuklu ailelerin yanına geçen Bağlı, ailelere çocukları tarlada çalıştırmamaları konusunda uyarıda bulundu. Çocukların olması gereken yerlerin okul olduğunu ailelere ifade eden Bağlı, "Çocukların ne masrafı ve ihtiyaçları varsa çocuklar veya aileler gidip vali amcaya 'Ben okumak istiyorum' desin Türkiye Cumhuriyeti onun her türlü masrafını karşılayacaktır."dedi.
çocuklarıyla birlikte tarlada çalışan kadınların yanına geçen SGK Başkanı Bağlı, kadınlara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu'nun selamını getirdiğini belirterek, sigortanız var mı ? sorusuna kadınlar Türkçe bilmediklerini söylemesi üzerine Bağlı Kürtçe konuştu. Ailelere çocukların okul zamanında okulda olması gerektiğini yoksa geleceklerini bu tarlalarda karartacaklarını ifade eden Bağlı, eğer imkanınız yoksa devlet bu çocukların her türlü imkanını karışlayacağını söyledi. Pamuk tarlasında isot tarlasına geçen SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı'ya tarlada çalışan bir kız çocuğu acı isot ikram etti. İkram edilen biberi yiyen Bağlı kız çocuğuna okula gidip gitmediğini sordu. Bağlı'ya cevap veren kız çocuğu ise Şanlıurfa'da kız çocuklarının ancak ortaokulu bitirmelerine izin verdiğini söylemesi üzerine Bağlı kısa bir süre şaşkınlık yaşayarak, "Bu yapılan suçtur, sen okumak istedin seni göndermedilerse ailenle görüşüp seni Açık Öğretim Lisesine kaydını yapacağız" teklifinde bulundu.  
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu'nun hassas olduğu bir konu çocuk işçiliği, çocuk işçiliğiyle mücadele ve bu konuyla ilgili sıfır tolerans söz konusu olduğu ifade eden SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı şunları söyledi; "Kurum olarak özellikle arazide çalışan çocuğumuz var mı yok mu, varsa aileleriyle konuşalım ikna edelim dedik. Çocukların olması gereken yer okuldur, çocuklar tarlada çalışacak işçi değildir, bu zaten kanunen mümkün olmayan bir durum. Çocukların psikolojik ve fiziki gelişimleri için eğitim ortamında ve sağlıklı bir ortamda büyümeleri gerekirken onları sahada işçi olarak çalıştırmaya müsaade etmeyeceğimizi, bunun için devletin çeşitli teşvikler getirdiğini kendilerine söyledik. Sağ olsun vatandaşlarımız da buna ilgi duydular. Allah'ın izniyle hem mevsimlik tarım işçilerimiz daha sağlıklı bir ortamda çalışmalarını sürdürecekler hem de çocuk işçiliğiyle mücadelede sıfır tolerans göstererek, çocuklarımız fiziki ve psikolojik olarak daha iyi bir yerde büyüyecekler ve geleceğin nesli daha sağlıklı ve iyi bir nesil olacak diye düşünüyorum." dedi.
SGK DÜNYANIN HER YERİNDE AÇIK VERİR
Türkiye'de son dönemlerde hastanelerde gereksiz olarak, hastalara MR çekildiğinin ve SGK'nun bu şekilde zarara uğratıldığı iddiaları üzerine bir açıklamada bulunan Bağlı, şunları söyledi; "Türkiye şuanda vatandaşının yüzde 99'unu genel sağlık sigortasına almış bir ülkedir. Genel sağlık sigortasında bizim vatandaşımıza sağladığımız sağlık paketinin genişliğine ve derinliğine baktığımızda batılı ülkelerden daha iyi noktalardayız. Sağlığa erişimde Türkiye kadar düşük maliyetle ve kolay sağlığa erişim sağlayan dünyada nerdeyse ikinci bir ülkesi yok diyebilecek kadar iyi durumdayız. Tahlil ve tetkiklerle ilgili Ekonomik Koordinasyon Kurulunun aldığı bir karar var yersiz tahlil ve tetkiklerin önüne geçebilmek için SGK ve Sağlık Bakanlığının birlikte bir çalışma yapıp veri çalışmalarını alt yapıyla entegre yapmamız gerekiyor. Burada temel amacımız vatandaşlarımızın sağlığına erişimin engellemeksizin var olan israfı engellemektir. Bunun için gerekli tedbirleri iki bakanlık olarak aldık. SGK dünyanın her yerinde açık verirler. Devlette sosyal devlet olmanın gereği SGK finanse eder. SGK özel sigortacılık yapmazlar dolayısıyla SGK açığı tahlil ve tetkiklerden kaynaklanıyor demek teknik olarak olmaz. Bu konuda israf varsa onun önüne geçilecektir. "şeklinde konuştu.

SGK Başkanı M.Selim Bağlı'ya il Müdürü Ismail Ünlü, Müdür yardımcısı Ayla Girginer , ve yetkili personel katıldılar. 

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2017, 15:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
Urfalı
Urfalı - 6 yıl Önce

Selim bağlı gibi vatan hayinleri Şanlıurfa ya gelmesinler memleketine hayrı olmayanın ülkesinede hayrı olmaz

maral
maral - 6 yıl Önce

rüşvet sorununu çözebildinizmi

SIRADAKİ HABER

banner195