Title of a News Article

Tülmen'de açıldı

.

Tülmen'de açıldı
banner206

 Karaköprü Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Tülmen Mahallesinde 300 m2 alana inşa edilen çok amaçlı salon görkemli bir törenle hizmete sunuldu. Törende konuşan Başkan Baydilli, “Hizmetlerin hepsi Karaköprü’müz ve Şanlıurfa’mız içindir” dedi.

Karaköprü Belediyesi, Büyükşehir yasası ile birlikte köyden mahalle statüsüne dönüşen bölgelere hizmetlerini götürmeye devam ediyor. Karaköprü Belediyesine bağlı Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Tülmen Kırsal Mahallesinde kısa bir süre önce temeli atılan çok amaçlı salon görkemli bir törenle vatandaşın hizmete açıldı.

Açılış Törenine; Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin yanı sıra, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AK Parti Şanlıurfa Eski Milletvekili, Yahya Akman, AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Vekili Bahattin Yıldız, AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Av. Ahmet Aksoy, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcıları, Karaköprü Belediye Meclis Üyeleri, Tülmen Mahalle Muhtarı ve çok sayıda Tülmen Mahallesi sakinleri katıldı.

Çok amaçlı salonun açılış töreninde konuşan Tülmen Mahalle Muhtarı Bakır Rastgeldi, Karaköprü Belediyesi tarafından mahallelerine yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Av. Ahmet Aksoy ise, “”Karaköprü Belediye’mizin ilçede başlatmış olduğu çok amaçlı salonları bir bir hizmete sunuyor. Bu AK Parti’nin belediyelere verdiği önemi gösteriyor. Eğer AK Parti bugünlere gelmişse bu yerelde ki başarısına bağlıdır. Yerelde elde etmiş olduğumuz başarılarla genelde de büyük başarılar elde ediyoruz. Biz hizmeti halkla iç içe olarak, halkla birlikte hareket ederek yapıyoruz. Bugün Karaköprümüz için güzel bir tablo söz konusu, Karaköprü’de Karaköprü’lü bir Başkan, Büyükşehir’de Karaköprü’lü Bir Başkan ve Mecliste yine Karaköprü’lü bir vekilimiz var. Bu birlik ve beraberlik bizi sevindiriyor” dedi.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Vekili Bahattin Yıldız ise, “Doğu’da HDP’li Belediyeler hendek kazma ile meşgul olurken, AK Parti Belediyeciliği ise temellerini atmış olduğu salonları açmakla meşgul. AK Parti’nin hizmet düsturu budur. Bu bağlamda bu tesisin yapımında emeği geçen Karaköprü Belediye Başkanımız Metin Baydilli’ye teşekkür ediyorum. Salonumuzun tüm Tülmen halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Hizmetlerin hepsinin Karaköprü ve Şanlıurfa’lılar için yapıldığını belirten Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, “Şanlıurfa’nın Büyükşehir olması ile birlikte 13 Merkez Mahallesi olan ilçemize 86 kırsal mahalle bağlandı. 86 Kırsal 13 Merkez ve 90 mezra olarak toplamda 190 bölgeye hizmet götürüyoruz. Karaköprü Belediyesi hizmeti kendisine şiar edinmiş ve 22 kırsal mahallede çok amaçlı salonun temelini attı. Bugünde 13.sünün açılışını gerçekleştiriyor. Bunun yanında yine kırsal mahallelerimizde toplu taşımalı eğitimin yapıldığı yerlerde sentetik çim saha yapıyoruz. Bugüne kadar 8 sentetik çim sahamızı hizmete sunduk. Bunun yanında Milli eğitimden devrini aldığımız atıl durumdaki 14 okulumuzda restore ederek çok amaçlı salon olarak vatandaşın hizmetine sunduk. Kırsal mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın tozdan ve çamurdan arındırmak için de ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Şuana kadar 74 kırsal mahallemizin köy içi yolunu tamamlayarak mahallelerimiz tozdan ve çamurdan arındırdık. Yapılanların hepsi Karaköprü’müz ve Şanlıurfa’mız için. İnşallah Karaköprü’müz ve Şanlıurfa’mız Güneydoğu’nun ve Türkiye’nin incisi haline gelecektir. Biz hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi ise “AK Parti’nin AK Belediyeleri hizmetle meşgul, yatırımla meşguldür. İnşallah önümüzde ki hafta sonu Başbakanımızı ve Bakanlar kurulumuzu Şanlıurfa’mızda ağırlayacağız. 11 Nisan kurtuluşumuzu kutlayacağız. Kalkınmışlık ve gelişmişlik insan içindir. Bu topraklarda atılan her temel, yapılan her yatırım ve yapılan her alt yapı ve üst yapı burada yaşayan insanlarımızın standartlarının yükselmesidir. Onlar içindir. Sahibi onlardır. Faydalanacak olanlar yine onlardır. Sadece bizler kurum olarak vesile oluyoruz. Başkanımız 100 milyon TL’lik merkez atık su isale hattının temelini atacak. 40 Milyon TL’lik 2 çelik köprü ve 2 köprülü kavşağın temelini atacak. 25 Milyon TL’lik fuar merkezinin temelini atacak. 16 Milyon TL’lik Karaköprü İlçemizde ki Yaşam Parkı’nın temelini atacak. 60 Milyon Siverek İçme suyu, arıtma tesisi ve isalesinin temelini atacak. Bir defa da 250 Milyon TL’lik yatırımı yerel anlamda, belediyecilik anlamında Şanlıurfalılarımızın hizmetine sunuyoruz. Yer neresi olursa olsun, İlçe hangi ilçe olursa olsun insan hepsi bizimdir. Onların emrindeyiz ve onlar için çalışıyoruz. Bu çok amaçlı salon ve muhtar evinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Ellerinize sağlık. İyi ki Tülmenlilere hizmet etmişsiniz”  ifadelerini kullandı.

AK Parti Şanlıurfa eski Milletvekili Yahya Akman ise, “Böyle bu tür eserlerin açılışını ve memlekette güzel işlerin yapıldığını görünce AK Parti’nin kurucusu olan bir Milletvekili olarak mutlu oluyoruz. Demek ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte bu memlekete güzel işler yapmışız.  Bu memlekette 15 yıl öncesi ile kıyasladığımız zaman çok çok mesafeler kat etiğimizi görmüş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”  Diye konuştu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise şunları söyledi:

“İlk taziye evi kültürü Şanlıurfa’da başlattık. Allah çok şükür diğer Türkiye’ye yayılıyor.  Köylerimizde başlattık. İnanıyorum ki bütün Türkiye’de ki mahallelere de yayılacaktır. Bu eserleri ortaya koyabilmek, insanların hizmetine sunmak çok yüksek maliyetler gerektirmiyor. Yeter ki biz kaynaklarımızı güzel bir şekilde değerlendirelim. Bunları milletimizin hizmetine sunalım. Çünkü milletimiz her şeyin en güzelini hakkediyor.  İnşallah Şanlıurfa’mız bu güzel eserleri ile örnek olduğu gibi huzur barış ve Kardeşliği ile de örnek oluyor. Ben bu güzel eserin hayırlara vesile olmasını diliyorum”

 

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2016, 16:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195