Title of a News Article

Urfa'da geniş katılım oldu...

Urfa'da geniş katılım oldu...
banner206

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Sürücülere yaya geçişlerine öncelik verilmesini istedi.

Şanlıurfa il genelinde binden fazla polis ve jandarmanın katılımı ile bir çok  farklı noktada, ‘Yaya Geçidi Nöbeti' uygulaması yapıldı. Şanlıurfa valisi Abdullah Erin, Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş,  İl Jandarma Alay komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi ve bazı STK başkanlarının katıldığı yaya geçidi uygulaması topçu meydanı kavşağı önünde gerçekleştirildi. Öğrenciler ellerinde bulunan ‘Yaya önceliği yaşam önceliği' yazılı dövizlerle sürücülere uyarıda bulundu. Vali Erin  ile birlikte öğrenciler yaya geçidini kullanarak, caddede karşıdan karşıya geçti. Daha sonra sürücülere bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Yaya geçidi nöbeti etkinliğinde konuşan Vali Abdullah Erin yaya geçidini kullanan vatandaşlara, sürücülerin duyarlı davranmaları çağrısında bulundu.

İçişleri Bakanlığı’nın iki yıldır vatandaşlar arasında bilincin yükseltilmesi, biraz daha tahammül gösterilmesi ve saygı çerçevesinin genişletilmesi için yoğun çabalar gösterdiğini kaydeden Vali Erin, “Sayın Bakanımızın terörden sonra en fazla üzerinde durduğu konuların başında trafik konusu geliyor” dedi. Yaya güvenliği konusunda 2018 yılında yasal düzenlemeler de yapıldığını hatırlatan Vali Erin, “Artık sadece insanımız sağa sola bakmak zorunda kalsın demiyoruz, araç sürücüleri de sağa sola ve önüne baksın diyoruz. İnsanın geçiş önceliği var. Yaya geçitlerinde, okul geçitlerinde insanın adımını attığı her yerde, insanın adımını attığını gören her araç sürücüsünün otomatik durması gereken bir anlayışı ve kültürü topluma hakim kılmamız gerekiyor. Bu aynı zamanda bir medeniyet göstergesidir. Toplum olarak, medeni olup olmadığımızın bir göstergesi de budur. Bugün Şanlıurfa’da 81 ilde eş zamanlı olarak 129 noktada, 2000’e yakın personelle bu uygulamayı gerçekleştireceğiz. Bundan sonra da sürekli bunun takipçisi olacağız. Ceza en son uygulanacak konu olmalı ama ceza uygulamaktan da asla tereddüt etmeyeceğiz” diye konuştu. Vali Erin’in konuşmasından sonra yaya geçidinde yapılan uygulamada, yaya geçidine gelen araç sürücülerine kampanya broşürleri dağıtıldı. Araç sürücüleri ile sohbet ederek kampanyanın önemine dikkat çeken Vali Erin, Şanlıurfa’nın yaya önceliği bilincinde duyarlılığı en yüksek il olmasını istediklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2019, 17:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195