Title of a News Article

Urfa Expo'ya damga vurdu...

.

Urfa Expo'ya damga vurdu...
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 52 ülkenin katılımıyla 1.5 milyon bitki türünün görücüye çıktığı EXPO 2016'da yerini aldı.

Bin 121 dönüm üzerinde kurulan ve 10 Büyükşehir Belediyesi'nin katılım gösterdiği EXPO 2016'da; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar ve ekibince iki haftada tamamlanan'Şanlıurfa Bahçesi' daha ilk günden ilgi odağı haline gelerek, ulusal tv'lerin ilgi odağı haline geldi.

Türkiye’nin ilk EXPO olma özelliği taşıyan EXPO 2016 Antalya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından törenle yapılacak açılış öncesinde TV Net ve TV 24'ün canlı yayın konuğu olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, 'Şanlıurfa Bahçesi'ndeki temalar hakkında bilgiler verdi.

Başkan Çiftçi, 'Çiçek ve Çocuk' teması adı altında 6 ay boyunca açık kalacak oditoryumun Şanlıurfa ve Türkiye açısından büyük önem arz ettiğini söyledi.

'ŞANLIURFA'YI GÖRMEK İSTEYEN BU BAHÇEDE BULUŞACAK'

20 günlük bir süre içerisinde hazırlanan 'Şanlıurfa Bahçesi'nde Şanlıurfa'nın desen ve ürün zenginliğinde Halfeti'nin ünlü Karagül'ünü, Ters Laleyi ve Fıstık bahçeleri gibi temaların yanı sıra Haleplibahçe Mozaiklerini, 12 Bin yıllık Göbeklitepe'yi, Harran Kümbet Evlerini ve Fırat'ı figürlerle yansıtmaya çalıştıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Dünya çapında böylesine önemli bir projede yer almaktan mutluyuz. Ülkemiz açısından çok önemli bir buluşma. Çalışmayı gayet başarılı buldum. Yerleşkelere baktığımız zaman hakikaten Türkiye'yi özetler nitelikte. Bizim de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak bu projenin içinde olmamız gerekiyordu. Çünkü biz kadim bir şehiriz. Biz Şanlıurfa'da yetişen bitkileri, tema bahçelerini gelecek olan ziyaretçilerimize sergilemiş bulunuyoruz. Kurumsal olarak bu tür projeleri önemsiyoruz" dedi.

'URFA ADINA HERŞEYİ SERGİLEDİK'

Antakya'da düzenlenen buluşmaya gelen herkese Şanlıurfa'nın tüm güzelliklerini tanıtmak hedefinde olduklarını da sözlerine ekleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Proje; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın da içerisinde bulunduğu bir proje. Urfa'da tema bahçeleri anlamında yetişen desen ve ürünlerin tüm zenginliği buradaki konuklarımıza sergilemiş olduk. Bilindiği gibi Şanlıurfa bir tarihi, turizm ve peygamberler şehridir. Yani Şanlıurfa adına bizim sergileyebileceğimiz birçok tema var. Biz gerek medeniyetin çıkış noktası olan Harran bilim merkezinden hareketle Harran kümbet evleri, 12 bin yıllık geçmişi olan Göbekli Tepe bizim için önemli yine bu merkezin figürlerini ve tüm Urfa'ya hayat veren Fırat'ı, Haleplibahçe mozaiklerini canlandırarak önemli bir çalışmaya imza attık. Kadro olarak arkadaşlarımız önemli efor sarf etti. Ki zaten böylesine önemli bir organizasyon Urfa'sız olamazdı. Bugün Büyükşehir Belediyesi olarak gereğini yaptık. Bahçemizin çekim merkezi, ilgi odağı olacağını biliyorum. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Şanlıurfa'nın fıstık bahçeleri, Halfeti'nin Karagülü, Ters Lale, tema bahçelerinde sergilenmiş olduk. Kısacası biz bu çalışmamızla standımıza gelecek olan misafirlerimize Urfa'yı sunmaya çalıştık" diye konuştu.

'GAP VADİSİ İLE URFA BİR KADEME ATLAYACAK'

Canlı yayında Şanlıurfa merkezinde devam eden çalışmalara da değinen Başkan Çiftçi, özellikle kendisine yöneltilen yeşil alan çalışmaları konusunda da GAP Vadisi Projesi'ni anlattı. Başkan Çiftçi, "GAP Vadisi bizim için önemli. Burada bin 861 dönümlük bir yeşil alan çalışması yapıyoruz. İçerisinde sosyal tesisleri, biyolojik göletleri, yürüme yolları, spor tesisleri, dinlenme alanları, yüzme havuzları kısaca Urfa'yı kademe olarak bir derece atlatabilecek bir çalışmaya imza atıyoruz. Projenin birinci etabı olan 170 dönüm üzerinde çalışmamıza başladık. İkinci etap olan 120 dönüm ise ihale aşamasında. 350 dönümlük üçüncü etap için de arkadaşlar şuan proje çalışmasında. Biz kurumsal olarak çalışıyoruz ve bu projeyi de Urfa'ya kazandıracağız" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2016, 18:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195