Title of a News Article

Urfa için flaş Haber

.

Urfa için flaş Haber
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed Cabir el Sabah'ın himayelerinde Şanlıurfa altyapısına yönelik 5 milyon dolarlık hibe protokolüne imza attı. Törende Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kuveyt Emiri Şeyh Sabah'a teşekkür etti.  Hibe alınan para Siverek Karacadağ bölgesinde ki susuz köylerde harcanacak. 

Türkiye Cumhuriyeti ile Kuveyt Arap Kalkınma Fonu arasında 'Mülteci Ağırlayan Ülkelerden Türkiye'de Mültecilere ve Suriye Krizi Karşısında Yeniden Toparlanma Süreci' için Suriye Krizini Rahatlatıcı Amacı başlığı altında hibe protokolü imzalandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki protokol töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed Cabir el Sabah'ın da katılımı ile düzenlendi. Protokol töreninde hibe protokolüne imza atan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, desteklerinden ötürü Kuveyt Emiri Şeyh Sabah'a teşekkür etti. 
Protokol çerçevesinde sağlanacak 5 milyon dolarlık hibe Şanlıurfa'da altyapının geliştirilmesinde kullanılacak. Resmi kayıtlara göre 490 bin Suriyeli misafiri ağırlayarak Türkiye'de Suriyelilerin en yoğunlukta yaşandığı şehir olan Şanlıurfa'da kullanılacak hibe özellikle içme suyu tedariği, kanalizasyon ve selleri önlemek için yağmur suyu tasfiyesinin yanı sıra bunlara ait yeni ağlar ve yapım çalışmaları hedeflerini taşıyor. 
Törende protokol gereği Şanlıurfa ile birlikte Suriyeli misafirlerin ağırlıkta olduğu Gaziantep ve Kilis illeri için de ayrı ayrı protokoller imzalandı. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye törende Şanlıurfa Su ve kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürü Hamdi Us eşlik etti. 

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2017, 23:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
Deydi mi?
Deydi mi? - 7 yıl Önce

Bakalım yarın öbürgün bu 5 milyoncuğun karşılığında Urfa'dan ne isteyecekler (Hangi tarım arazimizin başına ne iş açacaklar)

halil
halil - 7 yıl Önce

5 milyon da istemiyoruz suryelileri de

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142