Title of a News Article

Ve korkulan oldu...

.

Ve korkulan oldu...
banner206

Şanlıurfanın göz bebeği Balıklıgöl de korkulan oldu. Dün ki yağış sonrası kale eteğinde ki peyzaj çalışmasında ki toprak atıkları, mağaralarda ki hayvan atıkları kanalizasyonları yıkayınca Balıklıgöl pis suların altından kaldı. Balık ölümlerine yol açan Sel baskını Urfa halkını derinden üzdü. Halk yetkilere tepkili. Alınan bilgilere göre Balıklıgöl den çok sayıda ölü balık çıkartıldı. Ve ölümlerden endişe ediliyor. Temizlik çalışmaları yetersiz.


Şanlıurfa'da etkili olan yağış nedeniyle çevredeki suların aktığı tarihi Balıklıgöl'de temizlik çalışmaları devam ediyor.

Günün ilk ışıklarıyla çalışmalarını başlatan belediye ekipleri, Balıklıgöl platosunda çamurla kaplanan yolları tazyikli suyla yıkayarak temizlemeye çalışıyor.
Ekipler, yağış nedeniyle çevresinde biriken çamurlu suyun aktığı tarihi Balıklıgöl'de bir yandan bölgeyi yıkarken bir yandan da göldeki suyun yüzeyinde oluşan kirliliği filelerle temizliyor. Yabancı pek çok maddenin bulunduğu gölde tıkanan su giderleri de sürekli açık tutulmaya çalışılıyor.
Su yüzeyindeki kirlilik ve yoğun bulanıklık nedeniyle balıkların suyun yüzeye çıkmadığı görüldü.
Sabah saatlerinde il içinden ve dışından Balıklıgöl'ü görmeye gelen vatandaşlar, bunu gerçekleştirememeleri nedeniyle üzüntü yaşadı.
Yozgat'tan eşiyle Balıklıgöl'ü görmeye gelen Ayşe Erbay, balıkları göremediği için üzüldüğünü söyledi.
Uzun yıllardan beri İstanbul'da yaşayan Şanlıurfalı Haydar Çakallı da ilk defa Balıklıgöl'de böyle bir duruma şahit olduğunu belirtti.
Bu arada, temizlik çalışmalarını yürüten yetkililerden alınan bilgiye göre, kirlilik nedeniyle herhangi bir balık ölümünün gerçekleşmediği öğrenildi.
Kentte, dün akşam etkili olan dolunun ardından rögarların tıkanması nedeniyle biriken suyun aktığı Balıklıgöl'de taşma meydana geldi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2017, 10:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
fosss
fosss - 7 yıl Önce

bu şehirde neyimiz doğru ve düzgün ilerliyorki.kim verdiği sözü zamanında yada eksiksiz yapıyorrki.anca süslü elbiseler altında boşboş bilmem ne ziyaretleri teheeeeee.

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142