Title of a News Article

Azerbaycan'da Urfa rüzgarı esti

Azerbaycan'da Urfa rüzgarı esti
banner206
 Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Turkiye Azerbaycan Ekonomik İşbirliği Sempozyumu düzenlendi.


Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün önemli mekanlarından Boulevard Hotel Baku Autograph Collection konferans salonunda yapılan sempozyumda amaç, iki ülkenin, ekonomik, siyasi, toplumsal ve kültürel geçmişe dayalı ilişkilerini geliştirmek ve gelecekte yapılacak işbirliklerini belirlemek.

 

TİKA, İKTİSADİ ARAŞTIRMA VAKFI, BORSA İSTANBUL,TUİB VE AZERSUN gibi kurum ve kuruluşların desteği ile organize edilen Turkiye Azerbaycan Ekonomik İşbirliği Sempozyumu'na Azerbaycan Ekonomi Bakan Yardımcısı Niyazi Seferov, Türkiye Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, TUİB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Büyükfırat gibi isimler ile ekonomi, siyaset ve akademi dünyasından bir çok tanınmış isim katıldı.

 

Sempozyumda; Türkiye ve Azerbaycan arasında ekonomik iş birliğinin ve hacminin arttırılması ve yeni ufuklar keşf edilmesi konusunda görüşler içeren bir çok panel yapıldı. Sempozyum çerçevesinde yapılan bu panellerin konukları arasında, uzun yıllardır Azerbaycan'da ve Türkiye'de yatırımları olan Şanlıurfa'lı hemşerilerimiz olan, iş adamı Hüseyin Büyükfırat ile Türkiye'de uluslararası hukuk alanında faaliyet gösteren Avukat Hakan Öncel de yer aldı.

 

Bilgi alış verişinin ağırlıklı olduğu panelin konuşmacılarından TUİB yönetim Kurulu Başkanı işadamı Büyükfırat, hayata geçen uygulamalardan örnekler vererek karşılıklı yatırımlarda dikkat edilmesi gereken hassasiyetlere değindi. Hüseyin Büyükfırat, paneldeki konuşmasında “İki ülke arasında birlik inancı etrafında oluşan tüm bu görüşlerin bir an önce eyleme geçmesi içinhep birlikte çalışacağız” dedi.

 

Türkiye Azerbaycan Ekonomik İşbirliği Sempozyumu kapsamındaki bu panelinin, diğer konuşmacıları arasında hemşerilerimiz Hüseyin Büyükfırat ve  Hakan Öncel dışında, Türkiye Bakü Kültür Müşaviri Dr. İrfan çiftçi, Tekfen Ülke Temsilcisi Tolga Küçükavşar ve Caspian Eurpean Klub Başkanı Telman Aliyev de yer aldı.

İki ülkenin birlikte sürdüreceği yatırımların habercisi olan bu önemliSempozyum sonrası çok sayıda Azeri iş adamının yakın zamanda ülkemize ve Şanlıurfaya yatırımlarda bulunmak için ziyarete gelmek istedikleri öğrenildi.

Urfahaber.com

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2018, 18:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195