Title of a News Article

Bakan Çelik'in acı günü

.

Bakan Çelik'in acı günü
banner206
 Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Tarım Sigortaları Sempozyumu'nun açılışında konuştu. Çelik' Almanya parlemantosunu eleştirdi'  Bakan Faruk Çelik bir yakınının vefat etmesinin ardından Sakarya'da cenaze törenine katıldı. 

Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivleri Daire Başkanlığı'nda düzenlenen sempozyuma katılan Bakan Çelik,  şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi bugün Almanya Parlamentosu'nda 1915'de gerçekleşen hadiselerle ilgili tarihimize iftira atan bir tasarı oylandı. Her şeyden önce şunu ifade etmeliyim ki; tarihi gerçekleri kanun tasarısıyla değiştiremezsiniz. Parlamentoların görevi tarih yazmak değil, toplumlar arasındaki dostluk köprülerini geliştirmektir. Ayrıca Almanya 'soykırımı' kavramını dünya siyasi ve hukuki literatürüne kazandıranları kendi geçmişinde aramalıdır. Almanya kendi geçmişine ortak arıyorsa başka kapıya gitmelidir. Bizim tarihimizde utanmamızı gerektirecek hiçbir şey yok. Tarihi gerçekleri siyasete alet ederek bize istikamet çizebileceklerini zannedenler aldanıyorlar. Bizim istikametimiz ülke olarak, Türkiye olarak bellidir."

 BAKANIN ACI GÜNÜ 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Akyazı Alaağaç Mahallesi'nde yaşayan dayısının oğlu Nedim Dinç'in eşi Hanife Dinç'in cenazesine katıldı.


Bakan Çelik'in yanı sıra Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Akyazı Kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı, daire müdürleri ve vatandaşlar törene katıldı.


Alaağaç Camii'nde kılınan cenaze namazı sonra Hanife Dinç'in cenazesi Alaağaç Mahallesi Mezarlığı'na getirildi. Hanife Dinç'in toprağa verilmesinin ardından imamlar dua okurken, Bakan Çelik de dua okudu.


Bakan Çelik daha sonra eve geçerek dayısının oğlu Nedim Dinç ve Dinç ailesine baş sağlığı dileğinde bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2016, 00:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195