Title of a News Article

Biden FETÖ Hakkında kararını verdi...

.

Biden FETÖ Hakkında kararını verdi...
banner206
 ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, "ABD, müttefikimiz Türkiye'yi desteklemektedir. Bizim desteğimiz mutlaktır ve hiçbir şekilde sarsılmaz" dedi
 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden bugün Ankara’da biraraya geldi.

 

2.5 saat süren görüşmenin ardından Erdoğan ile Biden, televizyon kanallarından canlı yayımlanan ortak bir basın toplantısı düzenledi.

 

Joe Biden, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası geciken Türkiye ziyareti nedeniyle özür diledi ve "Keşke biraz daha erken gelebilseydim, geç kaldım" diye konuştu.

 

Recep Tayyip Erdoğan ise, "Görüşmemizde, kendi milletine dahi saldırmaktan çekinmeyen bu eli kanlı terör örgütüyle mücadelemiz ve aldığımız tedbirler hakkında bilgi verdik” dedi.

 

Biden'a bazı belgeleri ve bilgileri vereceğini dile getiren Erdoğan, “Darbe girişiminin musebbibi FETÖ hakkında tüm milletimizin hissiyatını ilk elden müşahade etme fırsatını bulduğu için memnunum" ifadelerini kullandı.

 

Türkiye Cumhurbaşkanı, Cerablus bölgesinde başlatılan operasyonla ilgili olarak da şunları kaydetti:

 

"Koalisyon güçleri ile görüşmelerimizi yaptıktan sonra artık bizler nihai kararımızı verdik ve Cerablus'a, Özgür Suriye Ordusu ile birlikte, onların özellikle kara harekatına destek vermesi suretiyle, koalisyon güçlerinin hava desteği ile oraya giriş sağlandı.”

 

Cerablus'u Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Cerabluslular'ın geri aldığını söyleyen, Erdoğan, “DAİŞ de şuan itibarıyla aldığımız haberlerle Cerablus'u terketme durumda kalmış vaziyettedir" diye konuştu.

 

Joe Biden: Desteğimiz sarsılmaz

 

ABD Başkan Yardımcısı, "ABD, müttefikimiz Türkiye'yi desteklemektedir. Bizim desteğimiz mutlaktır ve hiçbir şekilde sarsılmaz" dedi

 

Biden, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olarak şunları söyledi:

 

“Tüm ülkenize ve meslektaşlarınıza ne kadar üzgün olduğumuzu aktarmak istiyorum, ABD halkı adına. Bu girişim Türkiye halkına yapılmış bir saldırıydı. Biz sizin yanınızdayız. Ülkemiz, darbe girişimine verdiğiniz cevabı hayranlıkla izledi.”

 

Darbe girişiminin hemen ardından Türkiye'ye gelmemesiyle ilgili olarak Biden, "Amerikan halkı sizin yanınızda. Barack Obama ilk arayanlardandı. Özür dilerim, keşke daha önce buraya gelebilseydim" diye konuştu.

 

Biden, “ABD bundan sonra adaletin sağlanması için elinden gelen çabayı gösterecek. Şu an bile ABD'li uzmanlarımız Ankara'da sizin yetkililerinizle görüşerek gerekli belgeler toplanıyor” diye belirtti.

 

Fethullah Gülen'in iadesi konusunda da ABD Başkan Yardımcısı şunları söyledi:

 

“ABD'de birinin iadesi kararını sadece Federal Mahkeme verebilir. Başkan tek başına böyle bir karar veremez; dolayısıyla Türk halkı da bilmeli ki ABD olarak Gülen'i korumamız için bir sebep yok.”

 

Biden, “Gülen ne zaman iade edilecek” sorusuna ise, “Deliller ne kadar hızlı toplanabilirse” yanıtını verdi. 

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2016, 22:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195