Title of a News Article

Cevheri ve Özcan duygulandırdı

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yılı kortej yürüyüşüyle başladı. Balıklıgöl’den başlayan yürüyüş Topçu Meydanına kadar devam etti.

Cevheri ve Özcan duygulandırdı
banner206
Topçu Meydanında Ak Parti Şanlıurfa milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri ile Halil Özcan yaptıkları konuşma ile dakikalarca alkışlandılar. Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Mehmet Ali Cevheri, elinde Türk Bayrağı ile geldiği konuşma kürsüsünde, “Benimde hayalim ecdadımız gibi bu topraklar için şehit olmaktır.” Dedi.

Milletvekili Cevheri, “Şanlıurfa’nın kurtuluşunun 96. Yılı hepimize hayırlı olsun. Evet elimde bayrakla çıktım çünkü bizim ecdat bu bayrak uğruna, bu vatan uğruna, bu güzel topraklar uğruna şehit oldu. Toprakları toprak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır dediler. Herkes 12’lerle beraber bütün Urfalılar, bütün aşiretler bir araya geldi ve milli mücadeleyi başlattılar. Ne mutlu ki biz o ecdadın torunlarıyız, ne mutlu ki bugün biz onların meydana getirdiği bu kutsal topraklar onlar adına bu kurtuluşu yapıyoruz. Rahmet onların üzerine olsun, bereket onların üzerine olsun, Allah’ın selamı onların üzerine olsun. Eğer onlar o kahramanlıkları göstermemiş olsalardı, bu topraklar üzerinde şehit olmamış olsalardı ben bugün bu yüce bayrağı elimde dalgalandıramazdım. Ne mutlu o ecdadın torunlarıyız, ne mutlu bize, ne mutlu Urfalıya, şair demiş biraz Urfalıyım az çok Urfalıyım, her daime Urfalıyım. Evet Urfalı Cuma günü beraat gecesi kandilinde de güzelliğini gösterdi. Bütün partiler bir araya geldi ve Şanlıurfa’ya bütün partilerin desteğiyle ayakta alkışlanarak istiklal madalyası verildi. Ne mutlu ki bu hak yerini buldu, hepimize kutlu olsun mübarek olsun. Pazartesi günü bakanlar kurulu burada bir araya gelecek, sizler için, Urfa’ya verdikleri emekler için, hizmetler için, yapacakları hizmetler için buradalar. Çünkü Urfa önemli, Urfa İslam beldesinin neferidir. Bütün İslam alemine güneş Şanlıurfa’da doğacak. Bütün İslam aleminde Türk bayrağı dalgalanacak inşallah.  Değerli hemşerilerim ne mutlu ki o ecdat aguşunu açmış o yüce peygamberin karşısında, bayrağı elime alırken şunu hayal ettim acaba bende o ecdat gibi bir gün şehit olabilir miyim diye hayal ettim. İnşallah cenabı Allah o mübarek makamı hepimize nasip etsin.” Diye konuştu.

Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Halil Özcan ise, 96 yıl önce 12’lerle temsil edilen ruh inşallah bizlerle beraber ileri gidecektir. Şanlıurfa için şehit olan tüm şehit ve gazilerimizi buradan minnetle anıyorum. Onlar üstlerine düşeni fazlasıyla yaptılar. Fransızları buradan attılar Antep’e kadar oradan da Antep’e yardım edip ülkenin dışına çıkardılar. Ancak o günden bugüne kadar bu milletin içinde halen içimizde Fransızlar var onlara dikkat etmeliyiz, onlara fırsat vermemeliyiz.” Dedi.

Milletvekili Özcan, “Geçen ay Eyyübiyeli gençler bizim canımız polislerimize Molotof atmak isteyen teröristleri ve terör yandaşlarını kovaladılar. Bu mecliste konuşuldu, bizi onurlandırdılar. Ben sizlerin huzurunuzda o gençleri alınlarından öpüyorum. İnşallah bütün gençlik bu Urfa’ya sahip çıkacaklardır. Teröre yardım ve yataklık yapanlara fırsat vermeyeceklerdir. Urfa’yı hep anlatırlar, Urfa’ya gittim manevi başka bir hava var diyorlar. Demiyorlar sokakları böyle, caddeleri böyle belki onlara da ihtiyaç var ama en önemlisi huzurdur. Urfa’nın huzurunu hem beraber inşallah koruyacağız. Bundan sonra Urfa’yı huzur şehri, birlik-beraberlik ve kardeşlik şehri olması için hep beraber el ele verip korumamız lazım. Geçen hafta istiklal madalyası verildi, bütün Urfalı hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm partilere huzurlarınızda teşekkür ediyorum çünkü oy birliği ile kabul edildi ve ayakta alkışlandı. Urfa’mıza sahip çıkalım dediğim gibi sizin hizmetinizdeyiz, emrinizdeyiz.” Şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2016, 14:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
Urfalı
Urfalı - 8 yıl Önce

Allah hainlere fırsat vermesin ülkeyi bölmeye çalışanları yerle yeksan etsin

SIRADAKİ HABER

banner195