Title of a News Article

Esed ateşkesi dinlemedi

Esed ateşkesi dinlemedi
banner206
Sivil savunma yetkilisi Muhammed Maznuk, rejime ait savaş uçağının İdlib'in kuzeydoğusundaki Maaret Musayrin beldesinde yerleşim alanlarını bombalaması sonucu aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 10 sivilin yaşamını yitirdiğini, 17 kişinin de yaralandığını belirtti.

Yaralıların beldedeki sahra hastanelerine kaldırılarak, tedavi altına alındığını aktaran Maznuk, ''Rejimin beldeye düzenlediği hava saldırısında çok sayıda araç ve evde yangın çıktı. Yangın sivil savunma ve itfaiye ekiplerince söndürüldü.'' dedi.

Şam yönetimine bağlı güçlerin İdlib'te yapılan ateşkesi ihlal ettiğini belirten Maznuk, ''Rejim dün Halep ve İdlib'te sivil yerleşim alanlarına saldırı düzenleyerek birçok katliama imza attı. Bugün de bayramın birinci günü rejim ateşkese uymayarak sivil alanları bombalamaya devam etti.'' ifadelerini kullandı.

Geçen cuma İsviçre'nin Cenevre kentinde varılan anlaşmaya göre, ateşkes bugün Suriye yerel saatiyle 18.45'te yürürlüğe girmişti.

ABD ile Rusya, önceki gün geç saatlerde Suriye'de çatışmaların durdurulması amacıyla ülke genelinde ateşkesin 12 Eylül'de Kurban Bayramı ile başlaması konusunda anlaşmaya varmıştı.

Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının geçen Cumartesi Halep ve İdlib'de sivil yerleşim alanları ve çarşılara düzenlediği saldırılarda en az 58 kişi hayatını kaybetmiş, 114 kişi de yaralanmıştı.



Yenisafak.com 

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2016, 20:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195