Title of a News Article

İki liderden flaş açıklama

İki liderden  flaş açıklama
banner206
 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus Büyükelçi Karlov'un öldürülmesiule ilgili ilk kez konuştu. Saldırıyı nefretle kınadığını söyledi.

"İLİŞKİLERİ BOZMAYA YÖNELİK PROVOKASYONDUR!"

Saldırının bir provokasyon olduğuna değinen Erdoğan, "Putin'le bu olayı sıcağı sıcağına değerlendirdik. Olayın başından beri tüm ilgili arkadaşlar olayı yakından takip ediyoruz. Ülkem ve milletim adına tüm dost Rus halkına tazilerimizi iletmek istiyorum. Bu Türkiye Rusya ilişkilerinin normalleşmesini bozmaya yönelik bir provokasyondur." dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:
Maalesef Rusya Federasyonu Büyükelçisi Andrey Karlov'un alçakça ve hunharca katledilmesini nefretle kınıyorum. Saldırı ilişkilerimizi bozmaya yönelik bir provokasyon. Olayın yakın takibindeyiz.Bu durumdan şu anda kendilerine birşeyler çıkarmanın gayreti içinde olan mahfilleri de gayet iyi biliyoruz, yakından takip ediyoruz.

Şu anda olay tüm boyutlarıyla araştırılıyor, araştırılacaktır. Türkiye'ye, Türk milletine yapılmış saldırı olarak niteliyorum. Türk-Rus ilişkilerine yönelik açık bir provokasyondur. Bundan sonraki sürece yönelik bu akşam Moskova'ya inen Mevlüt Çavuşoğlu arkadaşımız oradaki Dışişleri Bakanları olarak Suriye'deki gelişmeleri ele alıp, burayı nasıl tekrar barış ortamına dönüştürebiliriz.

"ORTAK SORUŞTURMA KOMİSYONU KURULACAK!"

Bunun çalışmaları yapılıyor. Rusya ile ilişkilerimiz bizler ve bölge için çok önemli. Suikastın açıklığa kavuşturulması için Rusya ve Türkiye ortak soruşturma komisyonu kuracak.

Putin;

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı.

"İYİ İLİŞKİLERE YÖNELİK BİR PROVOKASYON"

Putin, "Rus Büyükelçiye saldırı, Türkiye ve Rusya'nın Suriye'de ilerlettiği iyi ilişkilere yönelik bir provokasyondur." dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2016, 23:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195