Title of a News Article

Katliam: 235 kişi öldü..

Mısır'ın Kuzey Sinai bölgesinde, Ariş kentinde bir camiye bombalı ve silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 235 kişi öldü, çok sayıda yaralı var. Bazı Mısırlı yerel gazetelerde ölü sayısının 260 olduğu yazıldı.

Katliam: 235 kişi öldü..
banner206
Mısır’da Cuma namazı sırasında Ariş kentine bağlı Abed kasabasında camiiye bombalı saldırı düzenlendi. 4x4 ciplerin içindeki maskeli bir saldırganlar tarafından camiye ateş açıldı. Saldırıda çok sayıda kişi yaralandı, yaralılar çevredeki hastaneler kaldırıldı. Sağlık Bakanlığı sözcüsü Halid Mücahid, saldırıda militanların bomba attığını ve yaralıların hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Mısırda üç gün yas ilan edildi.

Dışişleri Bakanlığı: Mısır'daki terör saldırısını şiddetle kınıyoruz

DIŞİŞLERİ Bakanlığı tarafından Mısır'ın El Ariş kentinin batısındaki bir camide meydana gelen terör saldırısına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Mısır'ın El Ariş kentinin batısındaki bir camide meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve  kardeş Mısır halkına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz" denildi. 

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Türkiye Mısır ve Mısır halkının yanındadır

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Mısır'ın El Ariş kentinin batısındaki bir camide meydana gelen terör saldırısına ilişkin, "Mısır halkının üzüntüsünü paylaşıyoruz. Mısır halkına ve Mısır hükümetine taziyelerimizi iletiyoruz. Mısır'ın El Ariş şehrindeki El-Ravdah Camiine cuma namazı sırasında yapılan menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Hangi dinden, nerede olursa olsun mabetlere ve ibadet edenlere yapılan her saldırı, insanlığa, insani değerlere ve inanca açık saldırıdır. Bu saldırıyı yapan teröristler, onlara saldırı emrini veren terör örgütleri ve bu örgütleri kullananlar, insanlık düşmanıdır, din düşmandır"  dedi.

Bozdağ, Mısır’daki terör saldırısına ilişkin sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Mısır’daki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına, Mısır halkına başsağlığı ve sabır dileklerinde bulundu. Mısır halkının üzüntüsünü paylaştıklarını ifade eden Bozdağ, şunları kaydetti: "Mısır halkına ve Mısır hükümetine taziyelerimizi iletiyoruz. Türkiye ve Türk halkı, terör saldırıları karşısında kardeş Mısır halkının ve Mısır’ın yanındadır. Mısır'ın El Ariş şehrindeki El-Ravdah Camiine cuma namazı sırasında yapılan menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Hangi dinden, nerede olursa olsun mabetlere ve ibadet edenlere yapılan her saldırı, insanlığa, insani değerlere ve inanca açık saldırıdır. Bu saldırıyı yapan teröristler, onlara saldırı emrini veren terör örgütleri ve bu örgütleri kullananlar, insanlık düşmanıdır, din düşmandır."

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2017, 19:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142