Title of a News Article

Koreliler Şanlıurfa'da... (video)

Sabah saatlerinde Kore Film gösterimiyle başlayan program, öğleden sonra Türkiye-Kore İlişkileri semineri ile devam etti.

Osmanbey Yerleşkesi Fen-Edebiyat Fakültesinde düzenlenen seminere Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Yunsoo CHO, Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Bürhan Akpunar, Prof. Dr.  Şerafettin Çelik, Fakülte Dekanları, Genel Sekreter Doç Dr. M. Tahir Güllüoğlu, Kore Cumhuriyeti büyükelçiliği kültür müsteşarı Dongwoo CHO, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Seminerin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın Kore Türkiye ilişkilerinin önemine değinerek; “Kore denince ülke olarak insanlarımızın kalbinde bir sıcaklık hissediliyor. Bizim çok eskilere dayanan bir dostluğumuz var. Kore bize karşı hiçbir zaman yanlış bir tutum içerisine girmedi. Ben yurt dışında araba alırken Japon ve Amerikan yerine Kore arabası tercih ettim. Bana daha sempatik geldiği için böyle bir tercihte bulundum. Bizim Kore’den alacağımız en önemli olgu teknolojidir. Bugün ise eğitim alanında da fikir alışverişinde bulunuyoruz. Ülkemizde de tünel, köprü ve demiryolu ağlarıyla ilgili Kore Cumhuriyeti yaptığımız işbirliği, aramızdaki samimiyete dayanıyor. Bu iş birliğimizin her zaman için devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

Programda Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Yunsoo CHO, Kore Türkiye ilişkileri üzerine verdiği seminerle devam etti.

 Konuşmasına insanlık tarihinde çok önemli bir yere sahip olan Şanlıurfa’da olmaktan onur duyduğunu söyleyerek başlayan Büyükelçi CHO, Şanlıurfa ve Türkiye mutfağının zenginliklerinden bahsetti.

İki ülke arasında çok fazla benzerliklerin olduğuna dikkat çeken Büyükelçi CHO iki ülkenin ilişkilerinin daha iyiye gitmesi için çalışmalar yaptığına dikkat çekerek; “Sizinle fikir alışverişi yapmaya geldik. Bu amaçla bu etkinlikleri yapıyoruz. Türk insanında çok yüksek bir potansiyel var. Ülkemizde ise ileri teknoloji var. Türkiye’deki insan potansiyeli ile Kore Cumhuriyetinin teknolojik altyapısını birleştirerek iki ülkenin çıkarları için atılım yapmayı amaçlıyoruz. Bugün Türkiye’ye yönelik çalışan iki havayolu şirketimiz var. Türkiye’de iş yapan birçok şirketimiz var. Ve Ülkemiz insanının Türkiye’ye karşı yoğun bir sempatisi var. Özellikle Kore savaşında bizler için şehit ve gazi olan Türk askerini unutmamız mümkün değil” diye konuştu.

Korede Eğitim ve Kore tanıtım semineri ile devam eden programda daha sonra Kore Geleneksel Kıyafet deneyimi ve fotoğraf çekimi yapıldı.

Akşam saatlerine kadar devam eden program Kore Kültür Günü ve Geleneksel Müzik Konseri ile son buldu. Programın sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2017, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142