Title of a News Article

Macaristan’da ‘Çanakkale Zaferi’ Belgeseline Büyük İlgi

Macaristan’daki Yunus Emre Enstitüsü’nde gösterimi yapılan Azerbaycan yapımı “Çanakkale Zaferi” konulu belgesel filme Türk ve Azeri vatandaşlarının yanı sıra Macar vatandaşları da büyük ilgi gösterdi.Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de...

Macaristan’da ‘Çanakkale Zaferi’ Belgeseline Büyük İlgi
banner206
Macaristan’daki Yunus Emre Enstitüsü’nde gösterimi yapılan Azerbaycan yapımı “Çanakkale Zaferi” konulu belgesel filme Türk ve Azeri vatandaşlarının yanı sıra Macar vatandaşları da büyük ilgi gösterdi.
Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü, Budapeşte Türk Kültür Merkezi’nde, Azerbaycan yapımı “Çanakkale Zaferi” konulu belgesel filmin gösterimi yapıldı. Azeri senaristlerin ve oyuncuların katıldığı gösterimde filmin yapımcılığını üstlenen Azerbaycan Yeni Yurd Yayın Birliği Başkanı Bayan Mahira Asadova, Azerbaycan’ın Budapeşte Büyükelçisi Vilayet Guliyev ve Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı konuşma yaptı. Konuşmaların ardından salonu dolduran izleyiciler Çanakkale Savaşı ve son dönemlerde Türkiye’de terör nedeniyle şehit olan asker ve polisler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Azeri Türkçesinde yapılan gösterime Macaristan’da yaşayan Türk ve Azeri vatandaşlarının yanı sıra Macar vatandaşları da büyük ilgi gösterdi.
Yeni Yurd Azerbaycan Yayın Birliği tarafından hazırlanan “Çanakkale Zaferi” isimli belgesel film, Büyük Zafer’in 100. yıl dönümüne ithafen, Türk milletinin Mustafa Kemal Paşa liderliğinde kazandığı büyük zaferi ve Çanakkale Savaşı’na katılan Azeri gönüllüleri konu alıyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2015, 13:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195