Title of a News Article

Mescid-i Haram'da Erdoğan sevgisi(özel)

Mescid-i Haram'da Erdoğan sevgisi(özel)
banner206
Haber: Ali UZUN - Mekke

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Suudi Arabistan’da Kabe’yi ziyaret ederek umre yaptı. Erdoğan'ın programına Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, MİT Müşteşarı Hakan Fidan ve Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan da eşlik etti.

Binlerce müslüman tarafından yoğun ilgi karşılaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Allah'ın evi olan Kabe'ye girdi. Türk vatandaşlarının yanı sıra birçok müslüman ülke vatandaşı tarafından da coşkuyla karşılanan Erdoğan, Kabe'nin içinde yaklaşık 1 saat kaldı. 

Erdoğan, Medine’de Hazreti Muhammed’in kabrinin de bulunduğu Mescid-i Nebevi’yi ziyaretinin ardından Cidde Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı’na özel uçak “TUR” ile geldi.
Umre ibadeti için karayoluyla Mekke’ye geçen Erdoğan, gece saatlerinde Mescid-i Haram’ı ziyaret etti.

Erdoğan ve beraberindeki heyet, Kabe’de önce umre tavafını yaptı, daha sonra ise Merve ve Safa tepeleri arasında umre sa’yını gerçekleştirdi.

HULUSİ AKAR VE HAKAN FİDAN DA UMRE YAPTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ' da umre yaptı.


İhram giyerek Kabe'nin içini ziyaret ettikten sonra umre tavafının yapan Erdoğan ve beraberindekiler, 7 şaft yani 7 tur Kabe'nin etrafında dönerek ibadeti tamamladı. Sabah ezanının okunmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabe'nin hemen önünde namaz kıldı. 

Çıkış esnasında ise yine yoğun ilgi gören Erdoğan, vatandaşlardan gelen 'Allah Kabul etsin' dileklerine sağ olun diye yanıt 

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2017, 08:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142