Title of a News Article

Şanlıurfa Genç Misiad Farkındalık yarattı

Şanlıurfa Genç Misiad Farkındalık yarattı
banner206

Bugün, tüm dünyada ve Türkiye’nin dört bir yanında kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Şanlıurfa’da da büyük bir coşkuyla kutlandı. Şanlıurfa Genç Misiad Yönetimi de bu nedenle köy çocuklarına unutulmaz bir gün yaşattı.

2014 yılında kurulan Memleketçi ve Sanayici İş Adamları Derneği, faaliyetlerine ara vermeden devam ederken, dernek çatısı altında birleşen Şanlıurfa Genç Misiad Yönetimi ise yapılan bu faaliyetlerde büyük bir özveri ile çalışmalara katkı sunmaktadır.

Bugünün, çocuklar açısından önemli bir gün olduğunu dile getiren Şanlıurfa Genç Misiad Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Boz, farkındalık yaratma adına yönetim kurulu arkadaşlarıyla birlikte almış olduğu karar sonrası, Haliliye İlçesine bağlı Kayalı Kırsalındaki mahalle okulu öğrencilerine ulaşarak, 23 Nisan bayramını birlikte yaşadılar.

Özel bir servis ile Kayalı kırsalından alınan toplam 25 minik öğrenci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Şanlıurfa’nın çeşitli bölgelerinde yapılan etkinliklerde kutladılar. Şanlıurfa’ya getirilen öğrenciler, Haliliye ilçesi sınırlarında bulunan Fatih Sultan Mehmet (Kasaptaşı) Parkında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği uçurtma şenliğine katıldılar. Burada belki de ilk kez böyle bir etkinliğe katılan minik öğrencilerin sevinçleri adeta yüzlerine ışık gibi yansıdı.

Uçurtma şenliğinin ardından çocuklara şehir turu yaptırılarak, tarihi mekanlar gezdirildi. Akabinde Doğa Mangal’da öğlen yemeği yenildi. Burada yenilen yemeğin ardından öğrenciler, dernek yönetimine teşekkürlerini yüksek sesle ifade ederek evlerine döndüler.

Şanlıurfa Genç Misiad Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Boz, yönetim kurulu üyeleri Ali Uzun ve Reşat Öncel’de düzenlenen etkinliğe katıldı.

Şanlıurfa Genç Misiad Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Boz, düzenledikleri 23 Nisan etkinliği sonrası açıklama yaparak; “çocuklar bizim en büyük değerlerimiz, onların geleceği bizim elimizdedir. Köydeki çocuklarımızın şehirdeki çocuklarımızdan farkı yoktur. Şehirdeki çocuklarımız aileleri ile bu tür etkinliklere kolaylıkla gidebilirler ama köydeki çocuklarımızın bu etkinliklerden mahrum kalmalarına göz yumamazdık. Bu nedenle bir nebze de olsa, öğretmenleri ile görüşerek ailelerinden izin alınan 25 öğrencimizi şehir merkezine getirerek, burada yapılan 23 Nisan etkinliklerine katılmalarını sağladık. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne de gösterdikleri ilgiden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. 





Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2016, 15:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195