Title of a News Article

Trump resmen ABD'nin başkanı

Trump resmen ABD'nin başkanı
banner206
 Trump Washington'taki törenle yemin ederek ABD'nin 45. Başkanı oldu. Kongre binasındaki törende 70 yaşındaki Trump'tan önce ABD Başkanı Yardımcısı Mike Pence yemin etti.

Trump'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Ülkemizi yeniden inşa edeceğiz"

"Yüksek Mahkeme Baş yargıcı, sayın başkan Bush, Obama, Clinton ve herkese çok teşekkürler. Biz Amerika'nın vatandaşları olarak büyük bir ulusal çaba içerisinde girmiş bulunuyoruz. Ülkemizi tekrar tesis etmek istiyoruz. Herkesten çok iyi bir çaba görüyoruz. Amerika ve dünya bu çabanın sonuçlarını görecek"

Obama ailesine teşekkür


Sayın Başkan Barack Obama ve Michelle Obama'ya katkıları için teşekkür ediyorum. Muhteşemdiler"

"İktidarı halka veriyoruz"

"Washington DC'deki iktidarı alıyoruz ve sizlere halka veriyoruz. Washington gelişti ancak bu varlığı ne yazık ki insanlar alamadı. Pek çok fabrika kapandı, işlerini kaybeden insanlar oldu ama Washington hep kendini korudu, halkını korumadı. Buradaki zaferler sizin zaferlerle olmadı, onların elde ettikleri başarı sizlerin başarısı olmadı. Kutlanacak şeyler halk için kutlanacak şeyler değildi. Değişim başlıyoruz çünkü bu an sizin anınız. Bu an size ait"

"Bir milletiz, tek milletiz"


"Herkes şu an sizi dinliyor. Bu ana kadar böyle bir şey görülmedi. Eğitim sistemi nakit içinde boğulmasına rağmen gençlerimizi ve çocuklarımızı bilgiden mahrum edecek şekilde tesis edilmiş. Suç örgütleri, çeteler birçok insanın hayatını mahfetti. Bütün bu hikaye burada nihayetlenmiş bulunuyor. Biz bir milletiz, tek milletiz. Her birimizin acısı bizim acımız. Onları hayalleri bizim hayallerimiz. Bizim başarımız ancak onların başarısı olursa önemli"

"Ordumuzu zayıflatacak işlere girdik"

"Bizim askeri gücümüzü ve ordumuzu zayıflatacak hareketlere giriştik. Öyle bir noktaya geldik ki, trilyonlarca dolar harcamışız yurt dışında. Bunlar olup biterken Amerika'nın altyapısı onarılamaz bozukluğa doğru ilerlemeye başladı. Diğer ülkeleri zenginleştirirken bizim ülkemizdeki refah neredeyse kaybolmaya başlamış"
Obama'dan son mesaj

Beyaz Saray'daki Oval Ofis'ten ayrılması sonrasında gazetecilerin 'hüzünlü' hissedip hissetmediği sorusunu yanıtlayan Obama, “Tabii ki" yanıtını verdi. Obama, ABD halkına son sözlerinin ne olduğunun sorulması üzerine de “Teşekkür ederim" dedi.

Clinton da törende

Hillary ve Bill Clinton da törene katılmak üzere Kongre'ye geldi. Seçimlerin kaybedeni Hillary Clinton, bir muhabirin "Burada olduğuz için ne hissediyorsunuz" sorusunu yanıtsız bıraktı. Hillary Clinton ve Donald Trump, ABD seçimlerinin sona ermesinden bu yana yani 2,5 aydır ilk kez yüz yüze gelecek. Obama'nın selefi George W. Bush da devir töreni için Kongre binasına geldi.
Washington sokakları karıştı

Resmi törenlerin başlamasından önce erken saatlerden itibaren biraraya gelen binlerce kişi Trump'ı protesto ediyor. New York'ta aralarında Alec Baldwin ve Robert De Niro'nun da olduğu ünlü isimler de protestolara destek veriyor.



Russia Today muhabirine gözaltı

RT America muhabiri, Washington'daki gösterileri takip ederken gözaltına alındı

Russia Today America muhabiri Alexander Rubinstein'in, Washington'daki McPherson Meydanı'ndaki Trump karşıtı gösterileri takip ettiği sırada gözaltına alındığı belirtildi.

Polisin çembere aldığı yüzlerce protestocu arasında olduğu belirtilen Rubinstein'ın gazeteci kimliğini göstermesine rağmen gözaltına alındığı iddia edildi.

Başbakan Yıldırım, Trump'a başarılar diledi

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'de bugün başkanlık koltuğuna oturacak Trump'a başarılar diledi.

Trump'ı zorlu günler beklediğini söyleyen Yıldırım, "Hem küresel anlamda hem de küresel ekonomik krizin, küresel refaha dönüştürülmesi konusunda alacağı kararlar, atacağı adımlar önemli olacaktır. Tekrar başarılar diliyorum" diye konuştu.

Çavuşoğlu da törene katıldı


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump'ın yemin töreninde bulunuyor.

Yenisafak.com.tr 

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2017, 20:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142