Title of a News Article

Türkiye, Avrupa virajında

Türkiye, Avrupa virajında
banner206
 Avrupa Parlamentosu'nun (AP), Strasbourg'da bu hafta yapılacak genel kurul toplantısında, Türkiye ile sürdürülen üyelik müzakerelerinin geçici olarak dondurulması kararının çıkması bekleniyor.

"AP'DEKİ PARLAMENTERLERİN BÜYÜK BÖLÜMÜ ASKIYA ALINMASINI İSTİYOR"

AP Türkiye Raportörü Kati Piri, AP'deki parlamenterlerin büyük bölümünün müzakerelerin askıya alınmasından yana olduğunu açıkladı.

Piri, Türkiye'deki olağanüstü hal (OHAL) kapsamında HDP milletvekillerinin gözaltına alınması üzerine, AB üyelik müzakerelerinin derhal askıya alınması çağrısında bulunmuştu.

AP Genel Kurulu, yarınki oturumunda Türkiye'deki son gelişmeleri ele alacak.

Toplantı sonrası Perşembe günü, Türkiye ile AB arasındaki müzakerelerin geçici olarak dondurulması önerisi de oylanacak.

KARAR TAVSİYE NİTELİĞİNDE

AP'nin Türkiye ile müzakereleri tek başına askıya alma yetkisi yok. Parlamentonun kararı, AB liderleri için tavsiye niteliğinde.

AP'deki 8 ayrı grubun oylarıyla alınacak karar, Aralık ayında yapılacak AB liderler zirvesinde yol gösterici olacak. Bu konuda son sözü AB liderleri söyleyecek.

DEMİRTAŞ'I ZİYARET EDECEKLERDİ, TÜRKİYE İZİN VERMEDİ

Benelux ülkeleri basınında, Türkiye'nin, Alman, İtalyan, Avusturya ve İsveçli parlamentetlerden oluşan milletvekili heyetinin Edirne Cezaevi'ni ziyaretine izin vermemesi nedeniyle AP oturumunda Türkiye karşıtı kararın çıkmasını büyük ölçüde kesinleştireceği yorumları da yapılıyor.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2016, 21:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142