Title of a News Article

Türkiye ve Urfayı temsil ediyor...

Türkiye ve Urfayı temsil ediyor...
banner206
 Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi, Şanlıurfa eski Milletvekili Abdulkadir Emin Önen, Türkiye ve Çin Halk Cumhuriyeti arasında ikili işbirliğini her alanda geliştirme gayretini sürdürüyor.
Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Gürcistan’ın Çin Büyükelçisi Archil Kalandia ile bugün Büyükelçilik konutunda bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede iki dost ve komşu ülke arasındaki ilişkiler ve iş birliği imkânları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Büyükelçi Emin Önen daha sonra, Fortune 500 listesinde de yer alan Çin’in önde gelen enerji şirketi China Energy Int. Group yöneticilerini de Büyükelçilik konutunda kabul etti. Görüşmede Türkiye ve üçüncü ülkelerde enerji altyapısı alanında ortak çalışma ve iş birliği konuları ele alındı.

ÇHC Pekin Büyükelçimiz Emin Önen, Çin’deki en büyük Türk yatırımı olan Star Mall Group AVM'nin CEO’su Bülent Ulusoy'u Büyükelçilikte kabul ederek faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Büyükelçi Emin Önen, Çin'in en büyük havayolu firması China Southern'ın 20 Aralık tarihinde Pekin-İstanbul uçuşlarına başlayacak olması nedeniyle gerçekleştirilen lansman toplantısına katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.
Konuşmasında bu gelişmenin Çin ile Türkiye'yi daha da yakınlaştıracağını, Kuşak ve Yol girişimine de katkı sağlayacağını ifade eden Büyükelçi Önen, Türkiye'nin eşşiz tarihi ve kültürünün yanı sıra mükemmel hizmet kalitesiyle de daha fazla Çinli turiste hazır olduğunu söyledi.

Büyükelçi Emin Önen ayrıca, Çin'in önde gelen gazetelerinden China Daily’e röportaj verdi.
Türkiye-Çin ilişkileri ile Çin'in reform ve dışa açılmasının 40. yılı hakkında Büyükelçi Önen'in değerlendirmelerini içeren röportaj, Aralık ayı içerisinde yayınlanacak.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2018, 20:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195