Title of a News Article

Urfa'da hareketlilik başladı...

Urfa'da hareketlilik başladı...
banner206

Şanlıurfa 20.zıhlı Tugay komutanlığından iki gündür devam eden askeri sevkiyatın sınır ötesi harekatın olabileceğini işaret ederken, Ülkeler arası gündem maddesi olan S-400'lerin ise Birecik ilçesine konuşlandırılması bekleniliyor. 

Suriye ile en uzun sınır hattına komşu olan Şanlıurfa'da askeri hareketlilik yeniden başladı. Geçtiğimiz yıl sonu Akçakale, ve Suruç bölgelerine getirilen Askerler  yeniden göreve çağrıldı. 

önümüzdeki günlerde Türkiye'ye gelecek olan S-400 hava savunma sisteminin ilk bataryasının, Suriye sınırında konuşlandırılması kararlaştırıldı. Yetkililer tarafından yapılan detaylı saha analizleri ve araştırmaların ardından ilk bataryanın, 911 kilometrelik Suriye sınırının orta noktası olarak kabul edilebilecek olan 'Şah Fırat' operasyonu ile yeni yerine taşınan Süleyman Şah Türbesi'nin yakınlarındaki Şanlıurfa'nın Birecik ilçesi yakınlarına konuşlandırılması bekleniyor. 

Yaşanan gelişmelerle ilgili Urfa'da yetkililerden her hangi bir açıklama ise yapılmadı. 

Erdoğan'ın sözleri sonrası ABD'den Türkiye'ye yeni S-400 tehdidi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya'dan S-400 teslimatına ilişkin, "Yolculuk hazırlığı, yükleme çalışmaları sürüyor. Nereye konuşlanacağını MSB ve Genelkurmay Başkanlığımız planlıyor" açıklamasının ardından ABD'li bir yetkiliden açıklama geldi.

NBC'ye konuşan bir ABD'li yetkili, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın almasına ilişkin tehdit içeren açıklamalarda bulundu.

Kanala konuşan bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, "S-400 teslimatını tamamlarsa Türkiye'nin çok gerçek ve olumsuz sonuçlarla karşılaşacağının altını çiziyoruz" dedi.

İsmi açıklanmayan yetkili, "NATO ülkelerinin NATO sistemleriyle birlikte çalışabilecek askeri teçhizat tedarik etmesi gerekiyor. Bir Rus sistemi bu standarda uymayacaktır" ifadelerini kullandı.

Bunun yanı sıra yetkili, NATO müttefikleri ve ABD'nin Türkiye'ye diğer füze sistemlerini önerdiğini dile getirdi.

CNBC, Pentagon ve Beyaz Saray'ın konuya ilişkin yorum talebine yanıt vermediğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2019, 18:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142