Title of a News Article

23.Okulunu açıyor...

.

23.Okulunu açıyor...
banner206

 Türkiye'de daha çok çocuğun okul öncesi eğitim almasına katkı sağlamak hedefiyle yola çıkan Çocuklar Gülsün Diye Derneği 23. anaokulunuManisa'nın Soma ilçesinde açmaya hazırlanıyor. Daha önce Trabzon,İstanbul, Mardin, Tokat, Erzurum, Sinop, Hatay, Aydın, Zonguldak, Van,Sivas, Manisa, Çanakkale, Kars, Tekirdağ, Şanlıurfa, Kahramanmaraş,Konya, Bursa ve Antalya'da anaokulları açan Çocuklar Gülsün Diye Derneği yeni okulun açılışını 18 Eylül 2014 Perşembe günü Dernek Başkanı Gülben Ergen, Başkan Yardımcısı Elvan Oktar ve devlet protokolünün katılımıyla gerçekleştirecek.

Kurulduğu günden bu yana uzak köylerdeki çocuklara ulaşmayı öncelikli sayan dernek, 13 Mayıs 2014'te Türkiye'yi yasa boğan Soma faciasının ardından Soma'da bir anaokulu açma kararı aldı.

Tamamı gönüllülerinin bağışlarıyla yapılan "Manisa Soma Çocuklar Gülsün Diye Anaokulu", açılış töreninin ardından Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlanacak. Yaklaşık 100 öğrenciye okul öncesi eğitim olanağı sunacak kapasiteye sahip okulun iç donanım malzemelerinin taşınmasına Yurtiçi Kargo taşıma sponsoru olarak destek verirken, Faber Castell de okulun kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladı.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde ihtiyacı olan illerde anaokulu yapmak üzere çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Dernek, sponsorların ve bağışçılarının desteğiyle gelecek eğitim-öğretim döneminde hizmete girmek üzere yeni okullar açmak için çalışmalarına devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2014, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195