Title of a News Article

8. Uluslararası Arapça Yarışmaları Hilvan'da Yapıldı

ŞANLIURFA'nın Hilvan İlçesi'nde, 8.Uluslararası Arapça Yarışmaları'nın elemeleri yapıldı. Arapça şiir, şarkı ve metin canlandırma dallarında dereceye girenler Türkiye elemelerine katılacak.

8. Uluslararası Arapça Yarışmaları Hilvan'da Yapıldı
banner206

ŞANLIURFA'nın Hilvan İlçesi'nde, 8.Uluslararası Arapça Yarışmaları'nın elemeleri yapıldı.  Arapça şiir, şarkı ve metin canlandırma dallarında dereceye girenler  Türkiye elemelerine katılacak.

 

Bu yıl 8.'si yapılan Uluslararası Arapça Yaraşmalarının Hilvan'da elemelerine, Hilvan, Siverek, Bozova, Karaköprü ve Halfeti İlçe'lerinden gelen 35 İmam Hatip Okulu katıldı. Öğrenciler, Arapça olarak okunan şiir, şarkı ve metin canlandırma kategorilerinde dereceye girmek için kıyasıya yarıştı.

 

Hilvan Gençlik Merkezi'nde düzenlenen elemeler öncesi İmam Hatipli öğrencilere hitap eden Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, "Dış güçlerin etkisi altındaki iktidarlar döneminde İmam Hatiplilerin önü kesilerek üniversitelere giriş koşulları zorlaştırıldı. Bugün ise Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi olabilecek İmam Hatiplilerimiz ve İslam karşıtı olan ABD ve Avrupa Ülkeleri'ne kafa tutup dünya beşten büyüktür diyen bir Cumhurbaşkanımız var. Geleceğin Türkiye'si için daha çok çalışmamız lazım" dedi.

 

Düzenlenen yarışma sonucunda dereceye girip Türkiye elemelerine girmeye hak kazanan öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2017, 16:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
misafir
misafir - 7 yıl Önce

Urfa merkez ve ilçelerinde yaşayan savaş mağduru kadınlara çocuklara yardımcı olan sivil toplum kuruluşlarımiza tesekkurler

SIRADAKİ HABER

banner195