Title of a News Article

Ak Parti soruşturma başlattı...

Ak Parti soruşturma başlattı...
banner206
 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın’ın gündeme bomba gibi düşen konuşması hakkında YÖK’ün inceleme başlattığını açıkladı. Nisan 2019'da görev süresi sona erecek olan Rektör Taşaltın sanki görev süresini tamamlamayacak gibi. Şanlıurfa'da Ak Parti camiası başta olmak üzere üzere kamuoyu tarafından istenmeyen Bürokratların başında yer alan Rektör' ün  YÖK tarafından görevden alınması söz konusu. 

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ömer Çelik’e Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın’ın gündeme bomba gibi düşen konuşması da soruldu.

Çelik, "Bu konudaki AK Parti^nin kurumsal görüşü şu şekildedir: Bu tip ifadeleri katılmıyoruz. Sorunlu buluyoruz. YÖK de bu ifadeleri inceliyor. YÖK tarafından bir değerlendirme yapılacağı bilgisi var bizde. AK Parti bu tip ifadeleri sorunlu olarak görür." dedi.

Harran Üniversitesi Rektörü Taşaltın, Akit TV’de yaptığı konuşmada "İslami olarak şu anda Cumhurbaşkanına itaat etmek farzdır. Karşı çıkmak harpten kaçmak gibi haramdır." demişti.

Bu açıklamaya ilk tepkiyi Ak Parti Grup Başkanı Naci Bostancı göstermişti. Bostancı, açıklamanın Rektörlük makamında aranan akademik müktesebatla ilgisi olmadığını belirtmişti.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2018, 20:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195