Title of a News Article

Ales açıklandı

Ales açıklandı
banner206
 19 Kasım Pazar günü yapılan ve binlerce adayın katılım sağladığı sınav için beklenen gün geldi, çattı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (OSYM) geçtiğimiz günlerde yayınladığı duyuruda 2017 ALES sonuçları için tarih vermişti. Bu nedenle sabah saatlerinden itibaren binlerce kişi ÖSYM sonuç sistemi aracılığı ile ALES sınav sonuçları sorgulamaya başladı. Ve ALES sınav sonuçları açıklandı!

ÖSYM'den yapılan açıklamada adayların TC kimlik numaraları ile sınav sonuçlarını sorgulayabilecekleri belirtildi.

İşte o açıklama...

19 Kasım 2017 tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (2017-ALES Sonbahar Dönemi) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.Sınav sonuçları, 21 Aralık 2017 tarihinde saat 16:45'den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklanmış olup adaylar, sınav sonuçlarını belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

Adaylara saygıyla duyurulur.

ALES SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Heyecanla beklenen ALES sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. OSYM, binlerce kişinin katılım sağladığı sınav sonuçları için 21 Kasım Perşembe gününü işaret etmişti. Ve o gün geldi çattı. sonuc.osym.gov.tr adresinde sabah saatlerinden itibaren yoğunluk yaşanıyor.

ALES SONUÇLARI SORGULA

ÖSYM SONUÇ İLE ALES SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Yukarıda bulunan bağlantıya tıklayarak sonuc.osym.gov.tr adresine ulaşabilirsiniz. Bu ekrandan TC kimlik numaranızı girererek sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz

ŞAİBELİ ALES SONUÇLARI İÇİN İKİNCİ SINAV YAPILACAK

FETÖ'nün soru hırsızlığına yönelik soruşturmalar Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (ALES) uzandı. 2005-2013 arasındaki ALES sorularının çalındığı tespit eden ÖSYM, bu dönemde yüzde 95 üzeri başarı elde eden ve üniversitelere yerleşen akademisyenleri eşdeğer bir sınava tabi tutacak. Eşdeğer sınavlarda başarısız olan akademisyenlerle ilgili soruşturma başlatılacak. ALES'teki başarı grafiği 2005- 2013 arasında anormal bir şekilde arttı. 2005'te ALES'te tam yapanların sayısı 100 civarındayken bu rakam 2009'da tam 200 kat arttı. FETÖ'nün neredeyse bütün sınavlarda kopya çektiği belirlenen 2009'da, ALES'te yalnızca 2 yanlışı olan aday sayısının 20 bin 290 olduğu belirlendi. Zamana karşı yarışılan bir sınav olduğu için tam yapanların oranının en fazla yüzde 5 olabileceği belirtiliyor. Uzmarmara göre 9 bin 550 adayın en az 8 bin 500'ünün sonucunda 'şaibe şüphesi' bulunuyor.

ALES NEDİR?

ALES'in açılımı, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı'dır. Ülkemizde, lisans üstü eğitim ve akademik kadrolara atanabilmek için, ALES'e girmiş olmak ve başarılı sayılabilecek bir puan almış olmak gerekir. Lisansüstü eğitim için, ALES'ten alınması gereken minimum puan 55, akademik kadrolara atanabilmek için alınması gereken minimum puan 70'tir. Ancak her durumda bu puanlar yeterli olmayabilir, bazı üniversiteler lisansüstü eğitim için 55'ten fazla veya akademik kadrolara atanabilmek için 70'ten fazla puan gerektirebilir, ayrıca bazı akademik kadrolara atanabilmek için, adayların yabancı dil bilgisi seviyelerini de YDS sınavı ile kanıtlamış olmaları gerekir. Ve ayrıca bu sınavdan da 55 veya 70 üzeri bir puan almış olmaları gerekir.

ABD'nin BM temsilcisinden İsrail itirafları

Sınav sonuçları ve sözlü notlarını e okul öğrenci girişi ile sorgula

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, o günden bu yana milyonlarca kez ziyaret edildi. Öğrenciler sınav sonuçlarını, notlarını ve daha birçok bilgiyi e okul öğrenci girişi yaparak öğrenebiliyor. Okulların kapanmasına kısa bir zaman kala VBS giriş sisteminde yoğunlukta başladı. E okul girişi yapabilmek için izleyeceğiniz adımları burada bulabilirsiniz.

Sınav sonuçları ve sözlü notlarını e okul öğrenci girişi ile sorgula

2017- 2018 eğitim ve öğretim yılının sona ermesine sayılı günler kaldı. Bu nedenle E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'nde yoğunluk başladı. Öğrenciler ve veliler e okul öğrenci giriş sayfası sayesinde birçok bilgiye kolaylıkla ulaşabiliyor. İnternet üzerinden sınav sonuçları, karne notları, sözlü notları ve daha birçok bilgi için e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapmak yeterli. VBS giriş ekranına ulaşabilmek için izleyeceğiniz adımları sabah.com.tr adresinde bulabilirsiniz. İşte e okul öğrenci giriş sayfası....

E OKUL VBS SİSTEMİNE NASIL GİRİLİR?

e-Okul son günlerde öğrenciler ve veliler tarafından çok sık ziyaret edilmeye başladı. Bunun nedeni ise karne gününe kısa bir zaman kalması. Bu yıl 22 Ocak Cuma günü verilecek karne öncesi son sınav sonuçları da birer birer açıklanıyor ve sözlü notları veriliyor. Bu notlara e okul öğrenci giriş yaparak internet üzerinden kolaylıkla erişim sağlayabilirsiniz. Giriş yapabilmek için aşağıda bulunan bağlantıya tıklamanız yeterli.

e-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ'NE GİRİŞ İÇİN TIKLA

E-OKUL İLE HANGİ BİLGİLER ÖĞRENİLİR?

Öğrencinin devam ve devamsızlık durumunu kontrol edebilecek,

Öğrencinin sınavlarından aldığı notlara bakabilecek,

Öğrencinin yılsonu notlarını öğrenebilecek,

Haftalık ders programını öğrenebilecek,

Öğretmen veya yetkililer ile yazışma yapıp iletişime geçebilecek.

Öğrenciler sınav sonuçlarını öğrenebilecek,

Testler çözebilecek,

Kendilerine ait bir sayfalık internet sayfası tasarlayabilecek,

Devamsızlıklarını kontrol edebilecek,

Hastalık ders programını kontrol edebilir,

Meslek Lisesi alana ve teknik lise geçiş sonuçları varsa öğrenebilir,

Seçmeli derslerini seçebilir,

Sınav tarihlerini öğrenebilir,

Sorumluluk ve ortalama yükseltme puanlarını öğrenebilir.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2017, 18:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195