Title of a News Article

Alınan karardan vazgeçilmeli...

Alınan karardan vazgeçilmeli...
banner206

Harran Üniversitesi tarafından alınan karar sonucunda, gelecek yıl bütünleme sınavları kaldırıldı. Bu karara ise öğrenciler tepkili.

Yaklaşık 1 buçuk yıldır insan hayatında fazlasıyla yer edinen covid19 salgını, beraberinde tüm olumsuzlukları getirdiği gibi eğitimi de bir hayli zorlaştırdı. 

Yüz yüze eğitimin rafa kaldırıldığı bu dönemde öğrenciler okullarından bir hayli uzak kaldı ve uzaktan eğitimle alınan ne kadar sağlıklı ve elverişli bir eğitim alındığı apaçık ortada. 

Hiç bir eğitim sistemi yüz yüze eğitim kadar kalıcı olmadığı bir kez daha görüldü. En etkili eğitim sistemi yüz yüze eğitimdir ve öğrenciler eski günlerin tam anlamıyla geri gelmesini iple çekiyor. 

Harran Üniversitesi öğrencileri ise urfastar.com yetkililerine ulaşarak seslerini duyurmaya çalıştılar. 

Deyim yerindeyse sil baştan okula başlayacak olan öğrenciler 2021-2022 yılı eğitim öğretim sezonunda bütünleme sınavlarının kaldırılmasından yana alınan karar karşısında şoka uğradılar. Toparlayıcı olan bütünleme sınavları Harran Üniversitesi senato tarafından alınan karar ile kaldırıldığı bildirildi. 

Kaldırılan Bütünleme sınavları yeni yılda Harran Üniversitesi nde bulunan tüm bölümlerde ve Meslek Yüksek Okullarında uygulanacağı alınan kararda belirtilmiş.

Öğrenciler ise bu duruma tepkili. Bütünleme sınavına tepkilerini dile getiren çok sayıda öğrenci, uzaktan eğitimde yaşanan sıkınlar yetmemiş gibi birde bu sınavın kaldırılması bizleri bir hayli zora sokmuştur. Gelecek yıl tercih yapacak olanların sayısı bu kararla azalacak. Senatonun almış olduğu bu karardan bir an önce vazgeçilmelidir.' diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2021, 08:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142