Title of a News Article

Alışılmışın dışında bir açıklama yaptı

'Kitap okumanın yaşı yoktur' denir ve gerçekten de Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde bu deyim gerçekleşti. Eyyübiye Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü el ele vererek kalıcı bir projeye imza attılar. Öğrencilerle birlikte kitap okuyan Başkan Ekinci, alışılmışın dışında bir açıklama görüntüsü yaşattı.  

Tarihin sıfır noktası olan ve geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan Şanlıurfa'da, merkez Eyyübiye İlçesinde son günlerde güzel gelişmeler yaşanıyor. Okuma anlamında çokça yaşanan sıkıntı, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir ile ekibinin hazırlamış olduğu Eyyübiye Okuyor' projesiyle son buldu. 

Kısa süre içerisinde Eyyübiye ilçesinin dört bir yanında bulunan okullar ve kurumlara sıçrayan Eyyübiye Okuyor projesi meyvelerini vermeye başladı. 

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin önderliğinde ilçe milli eğitim Müdürlüğüne kazandırılan tam 40 Bin birbirinden farklı okuma kitapları okullara dağıtıldı. Dün Eyyübiye sınırları içerisinde yer Mehmet Akif İnan Okulu'na giden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ilk okul öğrencileriyle birlikte aynı ders sıralarında oturup 1 saat kadar kitap okudu. Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir ve Şube Müdürü Osman Arpag'da Başkan Ekinci'ye eşlik etti. 

Dağıtılan kitapları kendi elleriyle öğrencilere veren Başkan Ekinci, çocukların mutluluğuna ortak oldu. 

Kendi Telefonu ile röportaj yaptı

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, öğrencilerle bir süre kitap okuduktan sonra, röportaj yapmak isteyen gazetecilerin kameralarının karşısına çıkmayıp, kendi telefonu ile öz çekim yapılan ön kamerayla kısa bir açıklamada bulundu. Açıklamasında Eyyübiye Okuyor diyen Ekinci, Bu çocuklar okuyarak var olan huzuru daha da ileriye götürecekler, Eyyübiyeli gençlerimizin huzurunu kimse bozamayacak. Bizler yöneticiler olarak sürekli onların yanında olacağız. Yeter ki onlar okumak istesinler, yeterki onlar bu ülkeye ahiliyet duygularını yükseltmek istesinler, biz her zaman onların yanında olacağız. Bugün 40bin kitapla, yarınlarda ise 400bin kitapla yanlarında olacağız' ifadelerini kullandı.

Başkan Ekinci, yaptığı bu sıradığı açıklaması sonrası okul binası önünde öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 

URFASTAR


Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2018, 14:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142