Title of a News Article

Aslan payı Urfa'ya ama...

Aslan payı Urfa'ya ama...
banner206
Öğretmen açığının 10 Bin 200 olduğu Şanlıurfa’ya 5 Bin 15 öğretmen ataması yapıldı.

Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada,Öğretmen açığının 10.200 olduğu bir ilde öğretmen atamasında aslan payı Urfa ya verilerek 5015 öğretmen ataması gerçekleşti. Bu sayılar güzel. Urfa ya pozitif tarafgirlik yapılmıştır. Emeği geçenlere, ter akıtanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Açıklamasında, “Aslan payının Urfa’ya verilmesi için onlarca basın açıklaması yaparak vekillerimize ve genel merkezimize olayı taşıyarak öncü ve hizmet sendikacılığımızın gereğini yerine getirmiş olduk” diyen Coşkun, şunları kaydetti;

“Ama yinede yetmez. Çünkü bu yıl iki kez özür gurubu il dışı ataması yapıldı. Toplumda 2400 giden gelen 320 öğretmen. Buda bize gösteriyor ki ilk atama yetmiyor bir de Urfa da nasıl öğretmenlerimizi tutabiliriz. Hep söyledik yine söylüyoruz. Bu bölgelere pozitif ayrımcılık yapılmak zorunda çünkü nerede bir köy varsa orda okul var. Nerede bir yerleşim yeri orada bir okul. Dolayısıyla maddi ve sosyal haklar ( özlük ) ile ilgili iyeleştirme zorunluluktur.”

Coşkun, bu zorunluluğun kanuni olarak despot şeklide değil de isteğe bağlı, içten gelen bir kalma olması gerektiğini dile getirerek, “Bunu düzeltmenin yolu de uzaklık oranına göre maaşa veya ek derse katlı sunmaktan geçer. Dolayısıyla kırsal bölgelere gelen öğretenlerimiz en azından makul bir süre kalmalı.

Konut kiraları Urfa’da aldı başını gidiyor. Toki’ nin hızlı bir şekilde buna el atmamız gerekir. Milli emlak araziler uygun şeklide değerlendirilerek konutlar yapılarak vatandaşlar ağır  kira yükünden  kurtarılması sağlanmalıdır. Bu bölgelerde görev yapan öğretmenlere yıpranma payı verilmelidir. Öğretmen atamalarındaki aslan payına rağmen yine 5200öğretmen açığımız bulunmaktadır. Ayrıca Urfa da 300 kadar okul yapılmaktadır. Eylül ayında 53 okul inşaat aşamasında 88 okul bitmek üzeredir. Bunlar bitiğinde yine açık on binlerle ifade edilecektir” şeklinde konuştu.

 

        

 

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2014, 14:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195