Title of a News Article

Aslan payı urfa'ya

Şanlıurfa'ya tam beşbin öğretmen atandı.

Aslan payı urfa'ya
banner206
Türkiye genelinde 40 bin Öğretmen atamasının yapıldığı son atamayla Şanlıurfa'ya 5 bşn öğretmen geliyor.  Ataması yapılan öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin tarafından açıklandı. Sonuçları öğrenmek üzere 81 ilden Ankara'ya gelen öğretmen adayları ve aileleri, bakanlık görevlileri tarafından çikolata ve şekerle karşılandı. 

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamaları için başvuruları 12 Eylül tarihinde başlamış ve dün de sona ermişti.  ataması yapılan isimler, Pazartesi günü iş başı yapacaklar.

Öğretmenliğe atama başvurusunda bulunan adaylar, 25 tercihte bulundu. Adaylar, tercih dışı seçenek olarak, "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum", "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum" seçeneklerinden birini de işaretlediler.

Tercihlerine atanamayan adaylardan "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum" seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacak.
Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Metin ilci,  Beş bin 15 öğretmenin Şanlıurfa'ya atandığını ve bu öğretmenlere yönelik tüm hazırlıklarını yaptıklarını söyledi. Öğretmenlerin pazartesi günü Şanlıurfa'ya gelerek atandıkları  okullara gelmesi bekleniliyor. 
öte yandan Şanlıurfa'da yaklaşık 6 bin öğretmen açığı bulunuyor. Bu açığın ise ek ücretle vekil öğretmenlik sistemi ile giderilecek.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2014, 17:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195