Title of a News Article

Avusturalya, Urfalı kızlara destek verdi

Avusturalya, Urfalı kızlara destek verdi
banner206

Şanlıurfa'da, Harran Üniversitesi Koordinatörlüğünde Avusturalya Büyükelçiliği Doğrudan Yardım Programı (DAP) Kapsamında "GIRLS IN ACTlON-COVID RESPONSE TEAM" isimli projenin çalışmalarına başlanıldı.

Harran Üniversitesi Koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan projede özellikle dezavantajlı okullarda kız öğrencilere yönelik olarak salgından korunma ve insan sağlığına dikkat çekme adına farkındalık çalışmaları yapılacağı öğrenildi. Proje kapsamında kız öğrencilerden oluşacak Covid Müdahale Ekibi kurulacak ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardan ilgili öğretmenlere HARÜSEM onaylı salgından korunma (covid müdahale) eğitimleri verilecek. Avusturalya Büyükelçiliği destekli bu proje kapsamında, hedef okullarda kütüphaneler ve hijyen istasyonları kurulacağı öğrenilirken, seçilen okullara hijyen ve temizlik malzemesi dağıtılacak. Ayrıca kitap yarışmaları sonucunda öğrencilere hediyelerde verilecek.

Proje Paydaşları ise; Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (HARÜSEM), Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Genç Stem Derneği, Dreamstalk Kulübü'nden oluşuyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2021, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195