Title of a News Article

Başkan Ekinci'den kırsal okullara çıkarma

Başkan Ekinci'den kırsal okullara çıkarma
banner206
 Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, '24 Kasım Öğretmenler Günü' münasebetiyle Eyyübiye ilçesine bağlı Kap İlk Öğretim ve Turluk İlk ve Orta Öğretim Okulu'nu ziyaret ederek öğretmenlere karanfil hediye etti.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ nü kırsal mahallelerde bulunan öğretmenlerle birlikte kutladı. Rutin belediyecilik çalışmalarında ‘Merkez ve Kırsal mahalle ayırımı yapılmayacak’ söylemini öğretmenler gününe de yansıtan Başkan Ekinci, öğretmenler günü kutlaması için soluğu kırsalda aldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren kırsal mahallelerde yapılan belediye çalışmalarını da inceleyen ve öğretmenler günü dolaysıyla okul ziyaretlerini gerçekleştiren Başkan Ekinci’ye vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.  İlk olarak Kap İlk Öğretim okulunu eşi Ayşe Ekinci ve birim müdürleriyle ziyaret eden Başkan Ekinci, burada öğretmenlere karanfil verip öğretmenler gününü kutladıktan sonra Turluk İlk Öğretim ve Ortaokuluna geçti. Burada da okul idarecileri ve öğretmenler tarafından karşılanan Başkan Ekinci ve eşi Ayşe Ekinci, öğretmenler odasında bir araya geldikleri öğretmenlerin günün karanfil ve çeşitli hediyeler vererek kutladı. Daha sonra beraberindekilerle birlikte sınıfa geçen ve burada öğrencilerle bir araya gelen Başkan Ekinci, öğrencilere de çeşitli hediyeler verdi. Başkan Ekinci’den aldıkları hediyelerle mutlulukları gözlerinden okunan öğrenciler Başkan Ekinci’ye teşekkür etti. Kırsal mahallelerdeki öğretmenlerle bir araya gelen Başkan Ekinci,” Tüm fedakâr öğretmenlerimizin günü kutlu olsun.” Dedi.

Kırsal mahalle okullarında öğretmenlerle bir araya gelen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, belediye olarak her zaman eğitime katkı sunacaklarını belirti. Başkan Ekinci,” Bugünün anlamının bilinci olan biri olarak ifade etmek istiyorum. Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Ama öğretmenlerin sadece 24 Kasım’da hatırlanması doğru bir yaklaşım değil.  24 Kasım’da insanlar öğretmenleri ziyaret edip günlerini kutlayabilirler. Ama önemli olan kutlama yaptıktan sonra bir sonraki 24 Kasım tarihine kadar beklememeleridir. Bizler belediye olarak eğitimle ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. Gerek şehir merkezi ve kırsalda binlerce öğrencimiz var.  Belediye olarak her yere ulaşmak mümkün olmayabiliyor. Bizlerin de eğitimle ilgili asli bir görevi olmamasına rağmen şu anda bütün okullarımıza elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Özellikle gençlere yönelik gençlik merkezindeki kurslarla çocuklarımızın eğitimine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Açtığımız 80 kursla birlikte çocuklarımızın daha kaliteli vakit geçirmelerini de salıyoruz. Bizler de çocuklarımızı geleceğe hazırlarken öğretmenlerimizin yükünü hafifletmeye çalışıyoruz. Tekrardan öğretmenler günün kutluyorum. Belediye olarak ta her zaman öğretmenlerimizin yanında olacağımızı da belirtmek istiyorum. “dedi.


Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2017, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142