Title of a News Article

Bedensel Engelli Mustafa artık okula gidiyor

Bedensel Engelli Mustafa artık okula gidiyor
banner206
Bedensel Engelli Şahap için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Fakıbaba, Vali Abdullah Erin ve BŞB Nihat Çiftçi ie Haliliye Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural seferber oldular. 
Şanlıurfa’da tekerlekli sandalye kullandığı gerekçesiyle okul servislerinin almadığı iddia edilen doğuştan bedensel engelli 18 yaşındaki lise öğrencisi Mustafa Şahap, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valiliğin girişimleri sonucu okuluna kavuştu. Sabah saatlerinde kendisi için tahsis edilen servis aracıyla merkez Haliliye ilçesine bağlı Sancaktar Mahallesi’ndeki evinden alınan engelli öğrenci, okula giderek arkadaşlarıyla hasret giderdi. Öğleden sonra yeniden servise bindirilen Mustafa Şahap, Milli Eğitim görevlilerinin eşliğinde yeniden evine bırakıldı. Okuluna kavuştuğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Mustafa Şahap, “Çok mutluyum. İnşallah devamını getiririz. Daha güzel şeylerle karşılaşırız. Bana yardımcı oldukları için çok teşekkür ederim, çok mutluyum. Beni araca koyan abime ve Milli Eğitime çok teşekkür ederim” dedi.



Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi talimat verdi


Engelli Mustafa’nın okula gidemediğini Ankara’da çeşitli ziyaretlerde bulunurken öğrenen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, belediye yetkililerine talimat vererek mağduriyetin giderilmesini istedi. Mustafa Şahap’ı evinde ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, Belsan Müdürü Nusret Urmak ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Engelliler Şube Müdürü Habip İpar’ın da aralarında bulunduğu yetkililer, Mustafa’ya kırtasiye eşyaları, kardeşlerine ise oyuncak hediye etti. Yetkilileri karşısında gören Mustafa ise kendisine yardımcı olduğu için Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye teşekkür etti.


Mustafa’nın ailesi ile yakından ilgilendiklerini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, "Mustafa ve annesinin bizim Belsan tarafından ücretsiz biniş kartları vardı. Geçen yıl da biz Mustafa’ya bir tane akülü araç verdik. Akülü aracı biraz arızalanmış, Büyükşehir Belediye Başkanı talimatları doğrultusunda yeni ve güzel bir araç vereceğiz ama en önemlisi başkanımız bizi aradı, il dışındaydı. Mustafa’nın okuma heyecanı beni çok duygulandırdı. Acilen yetişin dedi ve ben de ekibin hepsini topladım, dedik ki Mustafa’nın yanındayız. Maddi olarak da, manevi olarak da Mustafa’nın eğitimi için elimizden gelen desteği vereceğiz. Hiçbir şey yapamazsam ben öğretmen kökenliyim, gelirim kendim burada ders veririm” ifadelerini kullandı.


Mustafa Şahap’ın okuluna sürekli gidebilmesi için Büyükşehir Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezinin bir araç tahsis edeceği ve Vali Abdullah Erin’in de yetkililere gerekli talimatı verdiği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2017, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142