Title of a News Article

Bilim, anavatanına dönüyor

.

Dünyanın ilk bilim merkezinin bulunduğu Şanlıurfa, bu kez TÜBİTAK 4007 Şanlıurfa Bilim Şenliği ile gündeme geliyor. 19-20 ve 21 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek ve Türkiye genelinde yüzlerce projenin katılım göstereceği şenlik için hazırlıklar tamamlanmak üzere.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile hazırlanan TÜBİTAK 4007 Şanlıurfa Bilim Şenliği, 19-21 Ekim tarihleri arasında yapılacak. STEM ve Bilim Merkezini ziyaret ederek şenlik öncesi son hazırlıklarla ilgili bilgiler alan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, şenliğe tüm kent gençliğini davet etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hazırladığı TÜBİTAK, GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile Karacadağ Kalkınma Ajansının desteklediği, TÜBİTAK 4007 Şanlıurfa Bilim Şenliği Türkiye genelinden çok sayıda bilim meraklısını Şanlıurfa'da buluşturacak. Başta Şanlıurfa gençliğinde bilim heyecanını uyandırmak ve bilimsel çalışmalara katılımı teşvik edebilmek amacıyla düzenlenecek şenlik, Turgut Özal Parkı'nda gerçekleştirilecek.

Mühendislik, sanat, coğrafya, matematik, teknoloji tasarım, robotik kodlama, fen bilimleri, Türkçe, İngilizce, astronomi, geometri ile birlikte 7'si astronomi olmak üzere 20 farklı atölyede her yaştan on binlerce bilim meraklısını aynı çatı altında buluşturacak olan TÜBİTAK 4007 Şanlıurfa Bilim Şenliği, geleceğin bilim insanlarına ışık tutacak.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ'DEN ŞENLİĞE DAVET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, şenlik öncesi hazırlıklarla ilgili STEM ve Bilim Merkezini ziyaret etti. Milli Eğitim Müdürü Şerefettin Turan, şenlik kapsamında yapılacak olan çalışmalar hakkında Başkan Çiftçi'ye bilgi verdi.

Şanlıurfa'da gençliğe yönelik her türlü yatırıma öncelik verdiklerini belirterek konuşmasına başlayan Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa çok güzel bir bilim şenliğine ev sahipliği yapacaktır. Turgut Özal parkında yapılacak olan ve 3 gün sürecek TÜBİTAK 4007 Şanlıurfa Bilim Şenliği hayırlı olsun. Bilim şenliği için çok önemli hazırlıklar yapılıyor. Şanlıurfa'nın gençleri, öğrencileri ve yarışmacıları çok güzel bir zaman geçirecektir. Bilimin ilerlemesi adına sizin bir şeyler öğrenebilmeniz ve icat çıkarmanız için güzel bir fırsattır. Öğrencilerimiz icat çıkarsınlar, proje üretsinler ve yarışmalara katılsınlar. Bilim adına gelecekten geleneğe bir yolculuk olsun ve alanda kurulacak olan 63 atölyede bilimsel çalışmalar yapılacaktır. Öğrencilerimize güveniyoruz ve onlara her türlü desteği sağlayacağız" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ise Şenlik kapsamında alanda atölye çalışmalarına başladıklarını söyledi. 


Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2017, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195