Title of a News Article

Bu fuarı kaçırmayın!

.

Bu fuarı kaçırmayın!
banner206
 Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ´2. Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı´ açıldı.

Rabia Meydanı’nda düzenlenen açılışa Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, Harran Kaymakamı Temel Ayça, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Akif Kırıkçı ve öğrenciler ile öğretmenler katıldı.

Mesleki ve Teknik Lise, Halk Eğitim Merkezi ve  Büyükşehir Belediyesine ait Kadın Kültür Merkezinin katılımıyla  çok sayıda stant kurularak  açılan fuarda, yıl içerisinde bu birimlerde öğretmen ve öğrencilerin el emeği göz nuru eserleri sergilendi.

Fuarda konuşan Vali Tuna, Bilim dünyasında Türkiye’yi çok ileri noktaya götürmek ve gelecek hedeflere ulaşmak için mutlaka insan yetiştirmemiz gerektiğini belirterek, “Bilgiye sahip olmamız gerekiyor, öğretmemiz gerekiyor ve bunu teknolojiye dönüştürmemiz hem ülkemizin ihtiyacını görüp hem de bütün dünyaya ihraç etmemiz gerekiyor. Bunun yolu da mesleki ve teknik eğitimdir. Bunu mutlaka çok ileri standartlara kavuşturmalıyız. Bugün birçok iş kolunda, sektörde nitelikli eleman bulamadığı için üretimini arttıramayan işyerleri var. Çocuklarımıza mutlaka bunu vermemiz gerekiyor, bunda öğretmenlere de büyük görev düşüyor. Üniversite okumak mutlaka önemli ama her şey değil. Üniversiteyi nasıl olsa okursunuz hiç olmazsa liseyi bitirdiğinizde bir meslek, bir beceri varsa bununla eğer hayatı kurma şansı ortaya çıkıyorsa bu önemli bir avantaj. Bugün gelişmiş ülkeler bunu böyle yapıyor. Bu nedenle liselerde verilen eğitimlere de önem vererek, kendi işlerini kurabilecek seviyeye getirmemiz gerekiyor” dedi.

Konuşmaların ardından ´2.Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı´  protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesinin kesilmesi ile açıldı. Vali Tuna ve beraberindekileri, fuarda yer alan stantları gezerek, el emeği göz nuru eserleri inceledi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2017, 13:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali veli imeç
Ali veli imeç - 7 yıl Önce

SAYIN VALİMİZ ÇANAKALE ŞİİRİNİ EZBERLEYEN TÜM ÇOCUKLARA ÇEYREK ALTIN VERİLECEK DENDİ BİR ÇOK OKULDA ÇANAKALE ŞİİRİ EZBERLEYEN ÇOCUKLAR ÜZGÜN MİLLİ EĞİTİM NEDEN DUYARSIZ

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142