Title of a News Article

Bu kadar okul yapıldı ama...


Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, son 1 yılda 5 Bin derslikli okul yapmalarına rağmen halen 6 Bin derslik açığının bulunduğunu belirtti. 

UĞUR BUDAK
2014-2015 eğitim ve öğretim dönemi 15 Eylül Pazartesi günü başlıyor. 15 Eylül’de  birinci sınıf, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ders başı yapacak. Şanlıurfa’da 600 Bin öğrencinin okula gideceği öğrenildi.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci de, yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Urfastar’a değerlendirmede bulundu. 2014-2015 eğitim öğretim yılının önümüzdeki 15 Eylül itibariyle başlayacağını belirten Müdür İlci, “Yeni eğitim öğretim yılı vesilesiyle, çocuklarımıza, öğrencilerimize, velilerimize, ailelerine, öğretmenlerimize ve idarecilerimize hayırlı uğurlu ve başarı dolu bir yıl diliyorum. İnşallah yeni yılda başarılarımızı arttırarak, ilimizin öğrenci başarısını arttırarak kaliteyi daha iyi hale getirerek geçireceğimiz bir yıl olur diye temenni ediyorum” dedi. 

“5 Bin dersliğimizi 1 yılda tamamladık”
İlci, 2014-2015 eğitim öğretim yılına hazırlanırken, çok ciddi manada bir yol katlettiklerini vurgulayarak, “İlimizde 2012 yılına kadar cumhuriyet tarihinden şimdiye kadar 90 yıl boyunca yaklaşık 11 Bin 294 dersliğimiz vardı. Fakat son bir yılda yaptığımız yatırımlarla yaklaşık 5 Bin dersliğimizi 1 yılda tamamladık. Buda ilimiz adına sevindirici, gurur verici bir tablodur. İlimizde geçen yıl itibariyle, bu Eylül ayı itibariyle proje aşamasında 53 okulumuz var, inşaat aşamasında 88 okulumuz şuan devam ediyor, geçici kabule kabul olan 34 okulumuz var, geçici kabulü yapılmış olan okul sayımız ise 128’dir. Toplamda 303 okul inşaatız programlanmış ve bunlar hızla devam ediyor. Bu aşamada geçici kabulü yapılıp teslim aldığımız okul sayımız 166’dır. Buda ilimiz adına mutluluk verici bir olaydır. Çocuklarımız ilçelerimiz de dâhil bu yıl ilimizde normal eğitime geçecektir. Normal eğitim sayesinde çocuklarımız, öğrencilerimiz daha iyi ortamlarda eğitim almış olacaklar, daha dengeli bir eğitim programına dahil olmuş olacaklar” diye ifade etti. 

 “303 okul inşaatı devam ediyor”
Müdür İlci, Şanlıurfa genelinde 303 okul inşaatının devam ettiğini sözlerine ekleyerek,İlçeler bazında Akçakale’de 20, Birecik’te 11, Bozova’da 12, Ceylanpınar’da 18, Halfeti’de 22, Harran’da 25, Hilvan’da 14, Urfa il merkezinde 73, Siverek’te 59 okul, Suruç’ta 17 ve Viranşehir’de de 32 okul olmak üzere toplamda 303 okul inşaatımızın temeli atılmış olup, bu inşaatlar devam etmektedir” diye kaydetti. 

Bakan Çelik’e teşekkür
İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, bu yatırımların yapılmasında emeği geçen Milli Eğitim Bakanlığına, Bakan Faruk Çelik’e, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’e, Vali İzzettin Küçük’e ve milletvekillerine ayrı ayrı teşekkür etti. 

Yatırım bedeli 627 Milyon 803 Bin TL
“Bu kapsamda ilimize yapılan bu yatırımların toplam maliyeti 627 Milyon 803 Bin 510 TL’dir. Bunların 453 Milyon TL’si ödenmiş olup, kalan yatırım bedelleri de 174 Milyon’dur” diyen Müdür İlci, açıklamasında şunları kaydetti;

“2014-2015 eğitim öğretim yılında ilimizin daha iyi eğitim ortamına kavuştuğunu belirtmek isterim. Bu anlamda da bütün iş ve sorumluluk ailelerimize ve velilerimize, okullarda çalışan öğretmen arkadaşlarımıza düşüyor. Artık hiçbir mazeretimiz, kalmadı biz başarımızı katlayarak arttırmak zorundayız. 

Bütün bu yatırımlara rağmen derslik açığımız kısmen de olsa vardır. Bazı yerleşim yerlerimizde okul yapacak arsa bulamadığımızdan dolayı onunla ilgili çalışmalar devam ediyor, arsa bulundukça okullar yapılacak. Bizim gönlümüzden geçen bütün okullarımızın normal eğitime geçmesidir. Normal eğitime geçebilmemiz için yaklaşık 6 Bin dersliğe daha ihtiyacımız vardır.  “

 

 

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2014, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195