Title of a News Article

Büyükşehir'den örnek uygulama

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen YGS 2 Deneme sınavı 13 ilçede 186 okulda 25 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Büyükşehir'den örnek uygulama
banner206

Şanlıurfa kent merkezinin yanı sıra 13 ilçenin tümünde kırsal bölgeleri de kapsayan deneme sınavı 186 okulda yapıldı. 25 bin öğrencinin katılımının sağlandığı deneme sınavında gençlerin sınav heyecanını aşması ve motivasyonunun arttırılması amaçlanıyor.

"GENÇLERİN EĞİTİMİNE KATKI SUNUYORUZ"

Sınav öncesi okullara giderek çalışmaları takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, öğrencilere başarılar diledi. Büyükşehir Belediyesi olarak gençlere yönelik yatırımlarının süreceğini belirten Başkan Çiftçi, gençlere "Sizlere her zaman güveniyoruz" dedi.
Sınıflardaki kısa ziyaretlerinde gençlere nasihatlerde bulunan Başkan Çiftçi, "İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde 13 ilçemizde yer alan 186 okulumuz da şuan aynı anda deneme sınavı yapılıyor. Hem TEOG sınavına giren küçük öğrencilerimiz hem de YGS-LYS sınavına girecek olan kardeşlerimiz için toplam 7 deneme sınavını Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirme kararı aldık. Ortak bir proje olarak, bugün YGS 2 Deneme sınavı yapılıyor. Şuan 25 bin öğrencimiz deneme sınavına  tabi tutuluyor.  Bizim amacımız size bir nebze de olsa uygulamaya yönelik girdiğiniz sınavlarda destek  olmaktır. Yaptığımız sınavın faydalı olup olmadığını görmek amacıyla okulları ziyaret ediyoruz. Bu projeyi daha da genişletmek hedefindeyiz. Önümüzdeki eğitim sezonunda bu tür sınavların sayısını daha da arttırmak suretiyle eğitime katkı vermek istiyoruz. Bugün Milli Eğitim İl Müdürümüzle birlikte size zihin açıklığı diliyoruz. Sınavlarınıza iyi hazırlanın, kendinizi iyi yetiştirin" diye konuştu.
Şanlıurfa gibi büyük bir ilde Büyükşehir'in katkılarıyla büyük sınavlar gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Milli eğitim İl Müdürü Şerafettin Turan: "Bu yapılan organizasyon aslında çok büyük bir organizasyon. Biz bunu çok küçük illerde dahi başaramadık. Burada Belediyemizin bu şekilde Milli eğitimin yanında olması ve bu tür denemeler yapması önemli. Sizin hem akademik anlamda hem sosyal anlamda geleceğe hazırlanmanız açısından çok güzel bir çalışma. Ben başkanıma ve belediye çalışanlarına hepinizin adına teşekkür ediyorum" diyerek öğrencilere başarılar diledi.

KİTAPÇIKLARI BAŞKAN ÇİFTÇİ DAĞITTI

Başkan Çiftçi ve İl Milli Eğitim Müdürü Turan birlikte öğrencilere deneme sınav kitapçıklarını dağıttı. Öğrencilerin çok çalışarak başarılı olmalarını tavsiye eden Başkan Çiftçi, öğrencilerden kendilerini iyi yetiştirmelerini istedi. 
Eğitim projesi kapsamında 2017 yılının da planlamasını yapan Büyükşehir Belediyesi yeni yılda 254 bin öğrenciye ulaşmayı amaçlıyor. TEOG, LYS ve YGS sınavlarına 2017 yılında devam edecek olan Büyükşehir, yine tüm kırsal bölgeleri kapsayan 13 ilçenin tümünde deneme sınavları gerçekleştirecek. TEOG'da 188 bin, YGS ve LYS'de ise 66 bin öğrenciyi kapsayacak deneme sınavları yıl içerisinde belirlenen farklı günlerde gerçekleştirecek.

 

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2017, 12:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
Fatma
Fatma - 7 yıl Önce

Cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak

Misafir
Misafir - 7 yıl Önce

Cevap anahtarı hangi sitede

misafir
misafir - 7 yıl Önce

emeği geçenlere teşekkürler

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142