Title of a News Article

Çelik: Bu ülkenin ve milletin umudu sizlersiniz

Yüksek İhtisas Üniversitesi’nde mezuniyet heyecanı yaşandı. Üniversitede ilk kez Tıp Fakültesi mezunlarını verdi. Mezuniyet töreninde konuşan Yüksek İhtisas Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Faruk Çelik, “Bu ülkenin ve bu milletin umudu sizlersiniz. Eğitimli Gençlik bir ülkenin enerji kaynağı, güç kaynağıdır” dedi.

Çelik: Bu ülkenin ve milletin umudu sizlersiniz
banner206

Yüksek İhtisas Üniversitesi’nde eğitim gören Tıp Fakültesi mezunları için mezuniyet töreni düzenlendi.

Törene Yüksek İhtisas Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Faruk Çelik’in yanı sıra Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Paç, üniversitenin öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

ÇELİK: TIP FAKÜLTEMİZ İLK MEZUNLARINI VERDİ

Yoğun katılımla gerçekleşen mezuniyet töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra açılış konuşmaları ile devam eden programda konuşan Faruk Çelik, “Türk Sağlık Camiasında saygın bir yeri olan Yüksek İhtisas Hastanemizin tecrübelerinden doğan genç üniversitemiz 2018 de MYO mezunlarıyla başladığı süreçte ne mutlu ki bugün de tıp fakültemiz ilk mezunlarını veriyor.  “Yüksek İhtisas” adı ve geleneği ülkemiz sağlığında ekol olmuş örnek olmuş nadide sağlık kuruluşlarımızın başında gelmektedir. Bu vasfı bir gün içinde kazanmamıştır. Yıllar içinde yetiştirdiği önemli doktorlar ve sağlık çalışanlarının gerek yurt içinde gerek yurt dışında kabul ve saygı görmesiyle oluşmuş yıllara dayanan bir sabrın, emeğin sonucudur” dedi.

“GÜZEL İŞLER YAPACAKSINIZ”

Mezun olan öğrencilere yönelik hitap eden Çelik, “Kiminiz 2, kiminiz 4 ve kiminizde 6 yıllık uzun zor bir eğitimin ardından mezun olarak doktor hemşire diyetisyen  oldunuz. Ailenizi, sevenlerinizi, üniversitemizi gururlandırdınız. Ancak daha yapmanız gereken başka yükümlülükleriniz var. Bugün mezun olarak birden fazla sorumluğu da yükleniyorsunuz. Yüksek İhtisas Mezunu hemşire, anestezi uzmanı, fizyoterapist, Dil konuşma terapisti, optisyen, laboratuar uzmanları, sağlık teknikeri ve doktor olarak tüm insanlığa hizmet edeceksiniz. Çalışarak yapacağınız güzel işlerle 1964 yılından beri süre gelen, yüksek İhtisas ekolünün geleceğe aktarılmasında katkı vereceksiniz.  Doktorlarımızdan uzmanlık sınavına girecek olanlarınız gösterecekleri başarılarla üniversitemizin geleceği için ayrı bir güç kaynağı olacaklar. Bu nedenle TUS’a hazırlanırken, uzmanlık yaparken bu sorumluluğunda farkında olmanızı sizlerden rica ediyorum. Bu mezuniyet programı bu nedenle bir ayrılık değil devam edegelen Yüksek İhtisas Ekolünün yeni bir merhalesi, sizlerle başlayacak yeni bir geleneğin de başlangıcıdır” diye ifade etti.

“BU ÜLKENİN UMUDU SİZLERSİNİZ”

Çelik, “Bu ülkenin ve bu milletin umudu sizlersiniz” diyerek, şu ifadelere yer verdi:

“Eğitimli Gençlik bir ülkenin enerji kaynağı, güç kaynağıdır. Bizler de sorumluluklarımızın farkındayız ve üniversitemizin kuruluş amacı da, halen yapmış olduğumuz bütün işlerde esas motivasyon kaynağımız bu farkındalıktır. Sizlerde hem bizlerin hem de ailelerinizin bu emeklerinin karşılığını şimdilik vererek mezun oldunuz. Bu duygu ve düşüncelerle mezuniyetinizin ülkemize, milletimize ve öğrencilerimiz başta olmak üzere üniversitemize hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

Törende konuşmaların ardından dereceye girenlere belgeler verildi.

Mezuniyet töreni toplu çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2021, 23:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195