Title of a News Article

Ceylanpınarlı kadınlara sertifika verildi

Ceylanpınarlı kadınlara sertifika verildi
banner206
 Ceylanpınar Belediyesi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Habitat Derneği ve Türk Telekom işbirliği ile Ceylanpınar'da 100 kadına güvenli internet kullanımı hakkında eğitim verildi. Kurs sonunda kadınlara sertifikaları verildi.
Ceylanpınar Belediyesi'nin kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığı devam ediyor. Ceylanpınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Habitat Derneği ve Türk Telekom iş birliği ile ilçede bulunan kadınlara "İnternetle Hayat Kolay" eğitimi verildi. 

EĞİTİM SONRASINDA KADINLARA SERTİFİKA VERİLDİ
Bahçelievler Kültür Evi'nde düzenlenen internet eğitim programına 100 kadın katıldı. Uzman ekipler tarafından temel internet kullanımının yanı sıra başta e-Devlet olmak üzere bazı uygulamaları nasıl kullanacakları öğretiliyor.Ceylanpınarlı kadınlar, eğitimde sosyal medya uygulamalarını da görerek deneyim kazandı. Eğitmen Hatice Başkurt eğitim programını başarıyla tamamlayan kadınlara sertifikalarını verdi. Toplumun bütün sosyoekonomik kesimlerinin internet dünyası ile tanışmasını amaçlayan eğitimlerde; katılımcılar, internetin güvenli kullanımı, e-posta kullanımı, e-devlet uygulamaları, görüntülü haberleşme, online bankacılık ve sosyal medyanın bilinçli kullanımının yanı sıra, sosyal ağlar, blog sayfaları ve online alışverişi öğrendi.

Öte yandan Ceylanpınarlı kadınlar verilen eğitimden dolayı memnun olduklarını ifade ederek Ceylanpınar Belediye'ne teşekkür etti.

"BİRÇOK VERİYE KISA YOLDAN ULAŞABİLMELERİNİ BİZLER DE ÇOK İSTİYORUZ"
Eğitmen Hatice Başkurt, kadınların internet kullanımı konusunda bilgi sahibi olmaları gerektiğine dikkat çekti. Başkurt, "Devir teknoloji devri. İnternet teknolojileri sürekli gelişiyor ve değişiyor. Bu açıdan bu gelişim sürecinde sanal ortamlara halkımızın adaptasyonu hemen olamayabiliyor. Özellikle ev hanımlarımızın bu konulardaki bilgi eksikliklerinden kaynaklı sıkıntılar yaşadıklarını biliyoruz. Birçok veriye kısa yoldan ulaşabilmelerini bizler de çok istiyoruz. Faturalarını internet üzerinden ödemeyi öğreniyorlar. Sosyal medyayı kullanmaları, teknolojiden bilgi sahibi olmaları bizim için de çok güzel bir şey. Projemizin amacı güvenli internet, e-devlet ve e-hizmetin nasıl kullanılması gerektiği. Bugün ki eğitimde 100 kadına eğitim verip sertifikalarını teslim ettik. Bunun yanında Ceylanpınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından eğitimler devam edecek. Evet, kadınlarımız interneti kullanıyor ama bunun zararlı yönlerini bilmiyorlar. Biz de bu konuda kadınlara eğitim verdik ve yardımcı olduk. Ben bugün ki eğitimden dolayı Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'ya, Ceylanpınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile destek veren herkese teşekkür ederim" dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2018, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142